De kopjes van Lille United gaan omlaag bij de 0-1 van Zeba. © mpics

Lille United verliest van Jong KV Mechelen: “Spijtig, maar geen drama”

Lille United ging zaterdagavond in eigen huis onderuit tegen Jong KV Mechelen (1-3). De fusieploeg kwam na de pauze op gelijke hoogte, maar via een laat frommeldoelpunt en een splijtende tegenaanval bleef de promovendus met lege handen achter.

Jong KV Mechelen maakte in Lille indruk met hun volwassen manier van voetballen, met veel druk vooruit en snelheid. “We wisten vooraf hoe ze hier gingen komen voetballen”, geeft Lille-verdediger Elias Truyers aan. “Toch was de eerste grote kans voor ons, maar daar vergaten we onszelf alweer te belonen. Natuurlijk waren ook zij enkele keren gevaarlijk.”

Mukau viseerde al vroeg in de wedstrijd de lat. Met de rust in zicht was het dan toch raak voor Mechelen: Zeba stuitte eerst nog op Pauwels, maar tikte daarna zelf de rebound in doel. Lille moest een uitstekende Pauwels overigens bedanken dat de averij aan de rust niet groter was. De doelman redde schitterend op een schicht van Joseph Amuzu, de broer van Anderlecht-speler Francis Amuzu. “Na de pauze hebben we de opstelling wat gewijzigd, waardoor we wat meer zuurstof kregen op het middenveld. Het deed de wedstrijd kantelen: we speelden twintig erg goeie minuten en hadden het gevoel dat we hen nog gingen kloppen. Tot het opeens weer stokte”, zuchtte Truyers.

Na de knappe gelijkmaker van Brouwers ging Lille vol op zoek naar de tweede treffer, maar het doelpunt viel spijtig genoeg aan de overkant. “Erg zuur”, gaat Truyers verder. “Hun spits raakt de bal helemaal verkeerd, maar trof daarbij zijn ploegmaat vol in het gezicht. Het leer hobbelde aan de tweede paal binnen.”

In een ultiem slotoffensief botste Lille nog op een counter, afgewerkt door de aalvlugge Amuzu. Zo blijft Lille met zeven punten uit zes wedstrijden in de buik van het klassement staan. Truyers hinkte na afloop op twee gedachten. “Natuurlijk heerst het gevoel dat er vandaag minimaal één punt in zat voor ons. Anderzijds moeten we toegeven dat KV Mechelen een erg goed team is. Zij gaan nog heel veel punten pakken dit seizoen. Deze nederlaag is dus ook zeker geen drama. Alles staat nog erg dicht bij elkaar, dus het zal nog een tijdje duren vooraleer de eerste kloofjes worden geslagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen