Hoogstraten-speler Ruben Tilburgs zit Christopher Scott op de hielen. © koen fasseur

Ruben Tilburgs verliest met Hoogstraten van Young Reds: “We missen voorin slagkracht”

De Rooikens bleken zaterdagavond meer dan een maatje te klein voor Young Reds Antwerp. Dat zag ook aanvoerder Ruben Tilburgs.

“We missen duidelijk slagkracht voorin”, aldus een ontgoochelde Tilburgs. “En helaas niet alleen tegen Young Reds. Dat zien we elke week bevestigd. We maken amper twee veldgoals in acht matchen. Dat zegt genoeg, zeker?”

De Rooikens begonnen nochtans niet onaardig aan de partij. “We zaten goed in de match en kregen zelfs een paar kleine kansjes, maar toch viel het doelpunt weer aan de overkant. En op welke manier dan nog. Als Keita zo nog 100 keer aanlegt, vliegt het leer 99 keer over het doel. Maar net tegen ons gaat die bal dan wel binnen. Op dat vlak zit het ook allemaal tegen, want het is niet de eerste wereldgoal die we dit seizoen incasseren.”

Ook de tweede Antwerpse treffer van Scott mocht best gezien worden. “Dat is gewoon kwaliteit. We waren nochtans met goede intenties uit de kleedkamer gekomen, nadat we tijdens de rust één en ander hadden bijgestuurd. Maar als het dan nog geen vijf minuten later 0-2 staat, is de match gespeeld.”

Tilburgs wil zich niet verschuilen achter het feit dat de Young Reds met heel wat jongens uit de A-kern naar Hoogstraten waren afgezakt. “Het maakt niet uit tegen wie we spelen, al is het natuurlijk voor een stuk pech dat Antwerp vrijdagavond al speelde en jongens als Scott en Valencia er daardoor net tegen ons voor het eerst bij waren dit seizoen. Maar dat mag geen excuus zijn”, besluit de aanvoerder eerlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen