Retie-speler Wout Noeyens dribbelt zich voorbij Aaron Lecoque. © Mpics

Senne Dierckx bezorgt BSK Retie met tweeklapper de zege

Ook na zes speeldagen handhaaft BSK Retie zich mooi in de top 3 in eerste provinciale. De fusieclub had het zondagnamiddag niet onder de markt met hekkensluiter Herselt, maar dankzij een erg trefzekere Senne Dierckx boekte BSK Retie toch een 2-0-zege.

Annelies Frederickx

Na de ruime 1-7 op het veld van Antonia waren de verwachtingen hoog bij de thuisaanhang. Tegen hekkensluiter Herselt werden die evenwel niet meteen ingelost. “We speelden inderdaad een hele zwakke eerste helft”, geeft coach Andy Van Kets grif toe. “Vorige week schakelden we over naar een nieuw systeem, een 3-5-2. In de partij op Antonia scoorden we meteen en liep het als een trein. Nu wisten we dat het een heel andere wedstrijd zou worden, tegen de laatste uit het klassement. In de eerste helft slaagden we er niet in om onze wil op te dringen. Er was nochtans ruimte zat op de flank, maar die werd niet benut. Gelukkig scoorden we dan toch de 1-0, op een ideaal moment.”

Net voor de rust omzeilde Senne Dierckx de uitgekomen Wijns en hij legde de bal simpel in het lege doel. “Ik werd ideaal aangespeeld”, beschrijft Dierckx zijn eerste doelpunt. “Ik dacht even dat het buitenspel was, maar ik speelde door, omzeilde de doelman en kon zo toch scoren.”

Meteen na de pauze werd een doelpunt van Senne Dierckx afgekeurd voor buitenspel, maar even later trof de spits opnieuw raak. “Ik ging een man voorbij in het strafschopgebied en werd daarbij gehaakt. De bal ging op de stip en ik scoorde zelfzeker. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat ik mij erg goed voel bij dit BSK Retie. We zijn een echte vriendengroep en ik ben erg blij om erbij te mogen zijn.”

Ondanks die 2-0 verbeterde het spel van BSK Retie niet bepaald. “Ik had gevraagd om de voorsprong te verdedigen en vooral ook om de ruimtes beter te benutten, maar ik bleef op mijn honger zitten”, gaat trainer Van Kets verder. “Volgende week zal het wel een stuk beter moeten. Ik besef dat sommigen het misschien nog wat lastig hebben met het nieuwe spelsysteem. Daarom gaan we daar deze week weer hard op werken. In het verleden was een dergelijke 3-5-2 niet bepaald een succesformule voor BSK Retie en daarom werd het nieuwe systeem met enige reserve onthaald in de groep. Na de ruime overwinning van vorige week tegen Antonia was iedereen alvast positief ingesteld en mits nog wat extra training komt het zeker in orde”, aldus nog Van Kets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen