Jean Nyamsi Tankoua (Gembo) met een succesvol shot. © GOYVAERTS

Gembo start met 3 op 3 on the road, derde nederlaag op rij voor Oxaco

De derby in tweede klasse tussen Oxaco en Gembo bracht veel volk naar het Capenberg Center. Zij zagen een aangename partij waarin Gembo een derde opeenvolgende zege boekte. “3 op 3 on the road. Dat is leuk voor deze jonge groep,” aldus coach Christopher Pegg van Gembo. Voor Oxaco was het het derde verlies op een rij.

cpm

In een evenwichtige partij waren het Sam Van Hoey (26 punten) en Joppe Bouckaert (21) die Oxaco in het spoor van Gembo hielden: 13-19 en 36-39 halfweg. Ook in de derde periode (19-19) kwam er geen afscheiding (55-58). “We hadden bijna de ganse partij het overzicht en stonden dan ook meestal aan de leiding. In het slotkwart namen we verder afstand en realiseerden we dan ook een verdiende overwinning. Vooral onze defensieve druk op guard Vic Van Oosterwyck (11 balverliezen) was sterk. Dat was mee één van de sleutels van dit succes. We hadden een sterke verdediging en acht spelers die tot scoren kwamen, waarvan vier in de dubbele cijfers. Onze competitiestart, met drie op drie op verplaatsing - waaronder winst op de openingsspeeldag bij kampioen Guco Lier - is tevens een schot in de roos. Zaterdag ontvangen we in de Luisbekelaar Antwerp Giants Two. Weer een derby en de eerste thuiswedstrijd. Hopelijk kunnen we een vier op een rij realiseren. Het ontwikkelen van jonge kerels blijft echter de insteek,” aldus coach Christopher Pegg.

Oxaco kent met een 0 op 3 dan weer een slechte competitiestart. Zaterdag volgt bij Kontich Wolves een nieuwe derby. “Door blessures kwam de competitiestart ietwat te vroeg voor ons. Bert Van de Broeck staat met een rugblessure waarschijnlijk nog een tijdje langs de kant. De jongens werken hard en hopelijk volgt die eerste zege snel. Belangrijk om toch wat uit die negatieve spiraal te geraken. We panikeren niet en met de juiste focus zal succes wel volgen”, aldus nog coach Steve Cornelis van Oxaco.

De tweede klasse wordt voor het eerst in twee groepen van acht afgewerkt. In de eerste poule zitten met Oxaco, Gembo, Kontich Wolves, Antwerp Giants Two en Guco Lier vijf ploegen uit de provincie Antwerpen. De eerste vier van de twee poules zijn gekwalificeerd voor de tweede fase. In de tweede poule is het Kortrijk Spurs van coach Christophe Beghin (ex-Giants) en Antwerpenaar Niels De Ridder (ex-Giants) de grote favoriet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal