Hoboken Pioneers viert hun titel. “We domineerden het seizoen, dus deze titel was echt verdiend.”  © RR

Feest bij de baseballers van Hoboken Pioneers: “Deze titel is absoluut verdiend”

Opnieuw feest bij Hoboken Pioneers. Na de softballploeg vorige week was het nu de beurt aan de baseballploeg. Zij hadden vier wedstrijden nodig tegen Deurne Spartans om een derde titel op rij te pakken: in 2020 werden ze na een onvolledige competitie coronakampioen en vorig jaar waren de Brasschaatse Braves een maatje te klein. “Dik verdiend”, klinkt het.

Jan Brys

De Pioneers leken tot dit weekend vlot op weg naar de titel in het baseball. Met een 2-0-voorsprong en de Spartans die tot dan toe geen enkel punt hadden gesprokkeld, kon er maar weinig misgaan. Maar in de derde wedstrijd gebeurde iets waar ze in Hoboken geen rekening mee hadden gehouden: de Deurne Spartans wonnen verrassend in Hoboken. Gelukkig voor de Pioneers konden ze de vierde wedstrijd in Deurne winnen met 25-10.

Voor Pioneer Kenny Van den Branden is dit meteen een mooi afscheid. Hij speelde zaterdag zijn laatste baseballwedstrijd en zag zijn team zondag de titel pakken.

“Uiteraard ben ik enorm blij met deze titel. Het is echt een pak leuker om op deze manier afscheid te nemen van iedereen”, zegt Kenny die er een zeer lange carrière heeft opzitten, bij verschillende clubs. Hij begon op 4-jarige leeftijd bij de Hoboken Pioneers om dan via een aantal omzwervingen drie jaar geleden terug te keren.

“Deze titel is absoluut verdiend, we hebben de competitie dit seizoen overduidelijk gedomineerd. Maar ik moet toegeven dat de Spartans ons zaterdag verrast hadden én gewoon beter waren. Maar zondag konden we dan toch de puntjes op de i zetten. We kwamen al vlug 13-0 voor en ook al kwamen zij een stuk terug, er is nooit enige vorm van onzekerheid in het team geslopen”, zegt Kenny die zich nu op het softball gaat richten.

Softball

“Aan een functie binnen de club denk ik nog niet. Ik wil het wel iets rustiger aan gaan doen. Daarom mijn keuze voor softball. Maar ik zal me deze jaren bij Pioneers altijd herinneren. Ik wil iedereen bedanken die me de kans heeft gegeven hier te spelen. Het blijft echt een fantastische club.”

Samen met Thomas De Wolf houdt Van den Branden er nu mee op. De Wolf is een echt Pioneers-product. “Ik ben in 1993 begonnen bij Pioneers. Tussendoor heb ik enkele jaren in het buitenland gespeeld maar in België heb ik nooit ergens anders gespeeld dan bij Pioneers”, zegt de 33-jarige De Wolf.

Hoboken Pioneers pakte de voorbije drie jaar telkens de titel. Daarvoor moeten we al teruggaan tot 2012. Toen hadden ze een rijtje van vier titels gerealiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten