Loenhout viert het tweede doelpunt van de avond: “We zijn realistisch. Het behoud in 1e provinciale wordt best moeilijk.” © koen fasseur

Loenhout pakt Kontich ijskoud: “Lesje in duelkracht”

Loenhout heeft drie belangrijke punten in de strijd om de degradatie weten thuis te houden. Na een gelijkopgaande eerste helft was het in de tweede helft veel feller in de duels dan Kontich. En dat toonde zich in de (zware) 3-1-cijfers. De reden? Loenhout toonde meer wil om te winnen.

“Deze overwinning doet enorm veel deugd”, aldus Wies Vermeiren van Loenhout na afloop. “En dat komt net op het moment dat we te kampen hebben met veel afwezigen. Maar laat ons eerlijk zijn: op basis van onze strijdlust is de zege toch wel verdiend. Dit zal ons ongetwijfeld ook een boost geven. Voor quasi iedereen is het een kennismaking met eerste provinciale. En wat me al meteen opvalt: het niveau kan je niet vergelijken met dat van tweede provinciale vorig seizoen.”

Vermeiren opende de score met een lage schuiver vanop 25 meter. “Het geluk dat ons de voorbije weken ontbrak, hadden we voor een keer wel eens aan onze kant. Laat me die bal tien keer trappen en slechts één keer zal hij tussen het kader in doel verdwijnen.” (lacht)

Ook thuistrainer Jan Bartholomeeusen glunderde na afloop. “We zijn realistisch en weten dat het behoud een aartsmoeilijke opdracht gaat worden. Maar ergens zijn we er wel van overtuigd dat we ons kunnen redden. Maar dan moeten we er steeds ons hoofd voor leggen. Dat deden we vandaag van het begin tot het einde. Met het bekende resultaat.”

Het jonge duo Sam Ansoms-Ionut Movileanu maakte centraal hun debuut. Knap hoe ze zich staande wisten te houden. “De gemiddelde leeftijd van ons elftal dat hier op de mat verscheen, zal ergens op 22 jaar liggen. Met dat jonge centrale duo als bewijs. Maar iedereen verdient alle lof. Met als orgelpunten de goals van Aertsen en Aerts in de tweede helft die drie gouden punten hier houden. En een feestje in de catacomben.”

Kontich-trainer Peter Schrauwen wist net als zijn collega waar de motor sputterde. “We hebben vandaag een les gekregen in duelkracht en mentaliteit”, zuchtte hij. “De voorbij weken kregen we niet altijd de punten waar we recht op hadden en was ons voetbal best oké. Vandaag waren we gewoon niet op de afspraak. Daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. Dinsdag rest ons niets anders dan de kopjes weer leeg te maken en de wedstrijd van Ternesse voor te bereiden”, aldus Schrauwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen