Duel tussen Beerschot-speler Nauris Petkevicius en Djovkar Roustamovitc Doudaev. © GOYVAERTS.

Beloften van Beerschot weg van de laatste plaats: “We zijn aan het groeien”

Beerschot behaalde tegen Pepingen-Halle een tweede opeenvolgende overwinning en geraakt zo weg van de laatste plek. Het boekte een eerste thuiszege (2-1) na een heel sterke eerste helft. “We tellen zeven punten uit zes matchen. En eerlijk: dat is niet zo slecht”, aldus Jasper Goossens.

“Voor de rust speelden we echt heel goed”, vond Jasper Goossens. “We waren duidelijk de betere ploeg en konden vrijuit voetballen. We eisten de ruimte op en die hebben we dan ook goed benut. En we gingen ook heel efficiënt om met onze kansen. Want ondanks ons deftig voetbal speelden we niet zoveel kansen bij elkaar. Maar dat geeft niet: we stonden aan de rust wel 2-0 voor.”

Met dank aan een assist van Goossens. “Altijd leuk als je een aandeel hebt in een doelpunt. Mijn corner belandde op het hoofd van Chedi Hamad die hard inkopte en voor een 2-0-ruststand zorgde.”

Na de pauze nam Pepingen-Halle het commando over. “Toen waren zij de betere ploeg maar buiten de tegengoal hebben ze toch niet veel kansen gehad. Er was wel die geweldige omhaal in de slotfase. Maar we hebben goed kunnen standhouden. Dit is een tweede zege op rij en je voelde zeker in de eerste helft dat de overwinning vorige week in Diegem heel goed was voor deze groep. We hadden er duidelijk vertrouwen uitgeput. Want met deze jonge bende is het belangrijk om stappen te zetten en dat gaat vlotter als je wint. We tellen nu zeven punten uit zes wedstrijden en dat vind ik zeker niet slecht. Ik ben blij dat ik dit mag meemaken, dit is mijn achtste jaar bij Beerschot en ik geniet echt van dit seizoen. Het is elke week wel iets anders en we spelen als jonge ploeg in een competitie waar voor de punten wordt gespeeld. En dat voelt toch helemaal anders dan dat je in een reeks met alleen maar beloften speelt.”

Ook coach Cederique Tulleners was een tevreden man. “We zijn aan het groeien. De eerste drie matchen hadden we het moeilijk en haalden we maar één punt. Nu hebben we er al zeven. Het is heel belangrijk dat we op termijn spelers afleveren voor de eerste ploeg, en dat gebeurt met vallen en opstaan. Wedstrijden als deze winnen is top want we kregen het niet cadeau. We hebben alweer een stap gezet”, besluit Tulleners zijn analyse.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners