Antwerp-speler Christopher Scott draait weg van Ruben Tilburgs. © koen fasseur

Aanvoerder Malick Keita zet Young Reds op weg naar zege: “Nieuwkomers zorgen voor kwaliteitsinjectie”

Na twee nederlagen op een rij knoopten de Young Reds zaterdagavond in én tegen Hoogstraten opnieuw aan met de zege. Met dank aan Malick Keita.

kga

Toch was het Hoogstraten dat het best aan de partij begon. “We hadden het in de openingsfase best lastig”, geeft de 21-jarige Keita toe. “Hoogstraten stond bijvoorbeeld heel goed, we geraakten er amper door. Na een dik kwartier kwamen we gelukkig wel beter in de match en namen we geleidelijk aan het commando over.”

Dat resulteerde iets voorbij het halfuur in de openingstreffer van Keita. “Die 0-1 gaf ons duidelijk het nodige vertrouwen. Zo gingen we na dat doelpunt alsmaar beter voetballen. Bovendien viel de 0-2 op een ideaal moment, vlak na de rust. Die treffer sneed de adem af bij Hoogstraten, waardoor we al bij al vrij eenvoudig de match konden uitspelen en niet meer in de problemen kwamen.”

Voor aanvoerder Keita was het pas de eerste treffer van het seizoen. “Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest, maar nu was het eindelijk raak. Bovendien was het best een mooie goal. Maar: je kan alleen maar zo’n doelpunt maken als je goed omringd wordt.”

Nieuwkomers als Avila, Valencia en Scott, die vrijdagavond nog goed was voor de 2-0 tegen Sint-Truiden, draafden voor het eerst dit seizoen op bij de Young Reds. “Die jongens zorgen niet alleen voor een enorme kwaliteitsinjectie. Dankzij hun inbreng gaan ook andere jongens beter voetballen. We speelden als ploeg bijvoorbeeld een heel goede wedstrijd”, besluit Keita, die tien minuten voor tijd naar de kant ging met rugpijn.”