Nico Lemaire, hier in actie tegen Racing Mechelen: “Die eerste goal voelt héél goed.” © GOYVAERTS

Cappellen wint met duidelijk 0-3 van City Pirates: “Opnieuw een pluim voor onze topverdediging”

Er staat dit seizoen geen maat op Cappellen. Ook tegen City Pirates kwam geel en rood op geen enkel moment in de moeilijkheden en won het met duidelijke 0-3-cijfers. “De coach zegt altijd dat ik niet mag schieten met links, maar raad eens met welke voet ik scoorde”, knipoogt Nico Lemaire.

Al moeten we ook toegeven dat de eerste helft tamelijk gelijkopgaand was. “Jammer dat mijn bal op de paal uiteenspatte”, beseft Lemaire. “Maar ook toen Thomas Van Zantvoort de bal panklaar voor me legde, moest ik daar meer mee doen.”

Daarna kregen we toch een heel ander Cappellen te zien in de tweede helft. “Tijdens de rust hadden Stefan Verbist en Maxim Deckers aangegeven dat ze niet op volle kracht konden presteren. Gelukkig hebben we een bank vol kwaliteit. Dat zijn ook allemaal basisspelers”, legt trainer Tom Schipper uit. “Kijk naar Dante (Walen De Keyser, red.). Die begint steeds op de bank, maar toonde vorige week met zijn goal in de 90ste minuut tegen Belisia dat hij van goudwaarde is.”

En ook deze dubbele wissel loonde meteen. Na nog geen drie minuten spelen in de tweede helft scoorde, wie anders, Laurens Symons al zijn vijfde goal van het seizoen. “Laurens is echt een heel dankbaar eindstation en ligt echt heel goed in onze ploeg. Maar pas op: hij is nog maar 21 en moet nog heel veel bijleren. Zo vond ik zijn eerste helft niet goed: hij was tamelijk onzichtbaar en moet nog beter kunnen infiltreren in de box”, zet de coach zijn troepen op scherp.

Niet veel later volgde ook een tweede treffer. “Hadden we de ban gebroken? Want omdat we die 0-1 maakten, moest City Pirates opzoek gaan naar een goal en kwam er achterin de nodige ruimte vrij. Daar maakten we echt goed gebruik van en ik pikte mijn eerste goaltje mee. De coach zegt altijd dat ik niet met links mag schieten. En nu mag je eens raden met welke voet ik scoorde”, juicht Lemaire nog na. “Ik heb al een paar keer de kans gekregen om te scoren, maar wat doet het goed om eindelijk het leer tegen het net te zien gaan.”

Ook Thomas Van Zantvoort pikte zijn goaltje mee, meteen ook goed voor vier treffers deze campagne. “Ik vond het heel sterk dat we niet afwachtend gingen spelen. We bleven bij een 0-2 er keihard voor gaan. En dat kan alleen maar als het achterin goed loopt. Heb je gezien hoe ze City Pirates elke keer opnieuw goed opvingen? Zij verdienen een pluim, zeker als je weet dat we nog maar één tegengoal slikten dit seizoen”, besluit Lemaire.

City Pirates-speler Dani Wilms na de nederlaag: “Een duidelijk gebrek aan vertrouwen”

In de eerste helft leken de Piraten de code van de leider in tweede afdeling te kraken met een degelijke verdediging en af en toe een deftig opgezette counter. Alleen het schot van Nico Lemaire dat op de paal belandde, zorgde voor gebibber achterin. “Toen toonden we inderdaad lef aan de bal”, aldus Dani Wilms.

“Maar ook toen zag je al: het stremt van zodra we aan hun backlijn kwamen. Is dat een gebrek aan zelfvertrouwen? Tja, volgens mij spelen sommige jongens met de handrem op dit seizoen. Want vorig jaar speelden we met quasi dezelfde ploeg en toen lukte het wél.”

Die inefficiënte manier van spelen werd in de tweede helft afgestraft toen Cappellen op volle snelheid kwam. De ploeg in vorm legde er uiteindelijk drie in, wat niet eens zo overdreven was. “Cappellen zette meer druk aan de bal, waardoor we niet in ons spel konden komen. Pff, het mag eens dringend gaan gebeuren voor ons, want in deze ploeg is er wel degelijk de nodige kwaliteit.”

Vorig jaar eindigde City Pirates op een degelijke zevende plaats. Ondertussen blijft de ploeg uit Merksem op een gedeelde laatste plaats staan, samen met Londerzeel. “Zelf kan ik wel omgaan met die laatste stek, maar ik weet gewoon dat onze positie door het hoofd van sommige jongens spookt. En je kan denken: we zijn nog maar zes wedstrijden ver, er is nog niks verloren en we kunnen nog terugkomen. Maar ondertussen slaan sommige ploegen al een kloof(je), en dat stelt me zeker niet gerust”, aldus Wilms.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen