Een geconcentreerde Jonas Geens in actie (archiefbeeld). © Geert De Rycke

Jonas Geens is klaar om te knallen: “Waardig afscheid nemen van team dat mij lanceerde”

Jonas Geens gooide afgelopen week hoge ogen met enkele fraaie resultaten en is klaar om morgen in de sluitingsprijs in Heist-Goor met een knalprestatie uit te pakken. “Ik wil een waardig afscheid van het team dat mij lanceerde”, blikt de 23-jarige renner terug op zijn eerste seizoen in clubverband bij het Van Mossel Heist Cycling Team.

lce

Het gaat snel voor Jonas Geens. Door een aanslepende enkelblessure schakelde hij dit jaar noodgedwongen over van de atletieksport naar het wielrennen en behaalde hij bij de elite zonder contract meteen twaalf plaatsen in de top tien. In liefst vier gevallen stond hij mee op het podium, waarvan hij één keer zelfs op het hoogste schavotje stond. Eind augustus, in De Klinge. “Ik heb veel te danken aan het Van Mossel Heist Cycling Team, en in het bijzonder aan ploegleider Hans Geukens”, aldus de 23-jarige Nijlenaar. “Hij viste me op in mei, toen ik al enkele maanden individueel aan het koersen was. Hans was degene die in mij geloofde en mij al onmiddellijk een mooi programma liet rijden.”

“Dat Jonas potentieel heeft, bewees hij vorige week nog in de profkoers in Zele”, laat Geukens weten. “Hij werd vijfde, maar met wat geluk had hij evengoed kunnen winnen. Ik vind het jammer dat hij ons verlaat, maar ik wens hem alle succes toe bij zijn nieuwe team”, aldus de kleinzoon van de betreurde vroegere sportdirecteur Willy Geukens.

Dat nieuwe team is de continentale ploeg Tarteletto-Isorex. “Ik bood mij er zelf aan en kon de ploegleiding blijkbaar overtuigen met mijn resultaten”, gaat Geens verder. “Ik wil met deze stap hogerop mijn grenzen verder aftasten, omdat ik voel dat ik nog een ruime progressiemarge heb. Ik zal nu voor een eerste keer in de winter mee op stage trekken en in kleiner rittenkoersen kunnen starten.”

Maar eerst wil Geens nog eens schitteren in de outfit van zijn huidige team, morgen in de sluitingsprijs in Heist-Goor. Die gaat na twee jaar onderbreking opnieuw door. “Het is de thuishaven van de ploeg, die mij lanceerde. Dat motiveert mij des te meer om afscheid te kunnen nemen in schoonheid.”

De sluitingsprijs in Heist-Goor start om 15 uur. De afstand bedraagt 110 km, of 20 ronden van 5,5 km. Trefpunt is café Ter Molen, Pastoor Mellaertstraat 131 in Heist-op-den-Berg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen