Nick Spaenhoven kreeg in een knotsgek slot nog een rode kaart: “Nochtans was het 300% penalty!” © GOYVAERTS

Racing Mechelen verliest na knotsgek slot: twee rode kaarten, niet-gefloten penalty en een keeper die bijna scoort

Racing Mechelen verloor met het allerkleinste verschil op eigen veld tegen Bocholt. Het was een tweede thuisverlies dat vermeden had kunnen worden. Want kansen waren er voor de thuisploeg genoeg, maar helaas wilde de bal er maar niet in, ook na een knotsgek slot met twee rode kaarten én een niet-gefloten penalty. “300% penalty. Waarom zien ze dat niet?”, aldus Spaenhoven.

Geert Fierens

“Ik ben ontgoocheld in het resultaat, maar ik kan mijn ploeg niks verwijten”, opent coach Greg Vanderidt zijn analyse. “We hadden een berg kansen, maar als de bal er niet in wil… Bocholt is een typische ploeg voor deze reeks. Veel fysieke kracht, een strakke organisatie en ze kunnen perfect op het resultaat spelen. Dat lieten ze zien door de vroege voorsprong met hand en tand te verdedigen.”

RC Mechelen bleef negentig minuten lang jacht maken op een goed resultaat, en dat mag je letterlijk nemen. In de laatste minuut gebeurde er nog heel wat. Haast iedereen zag een duidelijke strafschopfout op Gregory Carrez. “Ongelofelijk dat de bal niet op de stip ging”, vond de speler zelf. “Dit had altijd een strafschop moeten zijn.” In de nasleep van de bewuste fase werden dan ook nog eens twee spelers uitgesloten. Bij Bocholt kreeg doelman Wertelaers zijn tweede gele kaart en ook bij de thuisploeg pakte Nick Spaenhoven binnen de minuut twee keer geel. Spaenhoven: “Ik stond er met mijn neus op, het was driehonderd percent penalty. Waarom de scheidsrechter niet floot, is mij echt niet duidelijk. Ik ging verhaal halen, in de emotie van het moment kreeg ik geel en daarna liep ik naar mijn plaats. Ik riep de lijnrechter nog wat toe en kreeg mijn tweede geel.”

Bocholt had geen tweede doelman op de bank en in de laatste minuten werd speler Ovnicek de nieuwe keeper. Diep in blessuretijd gebeurde dan bijna het onwaarschijnlijke. Na een hoekschop trok doelman Senne Goossens mee naar voren. “Ik stond op de rand van de kleine backlijn toen ik de bal kreeg en goed naar doel trapte. Echt, ik zag de bal binnengaan. Maar dan heeft iemand met een beenveeg die bal nog tegengehouden. Als die erin ging, werd ik zot”, aldus de goalie.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS