Koen Weuts en Lyra-Lierse geklopt in topper: “We hadden geen recht op punten”

Na twee deugddoende overwinningen tegen City Pirates en Bocholt ging Lyra-Lierse zondag opnieuw naar af, nadat de Pallieters op een pijnlijk 2-3-verlies liepen in de topper tegen Sporting Hasselt. Voor de Lierenaars is het nu al de derde nederlaag in zes wedstrijden.

kugu

Leek de kentering de jongste weken eindelijk ingezet, dan werd Lyra-Lierse zondag op het eigen Doelvelden opnieuw met beide voeten in de rauwe realiteit gezet in de topper tegen Hasselt. Amper 7 op 18 is na zes speeldagen het harde verdict voor de gedoodverfde titelkandidaat. “Daarmee hebben we ook gekregen waar we recht op hebben”, windt Koen Weuts er geen doekjes om. “En uiteraard is dat te weinig. Er schuilt meer dan voldoende kwaliteit in de groep, maar het heeft ook met instelling te maken. In deze evenwichtige reeks hebben alle ploegen goede spelers lopen, het gaat om dat extraatje. En dat brengen we voorlopig niet. En het is voor alle duidelijkheid een collectief probleem. In beide zestienmeters zijn we onvoldoende aanwezig en niet agressief genoeg. Dat moet snel veel beter.”

Ook tegen Sporting Hasselt kon Lyra-Lierse geen potten breken. En moest het uiteindelijk de wet van de sterkste ondergaan. “Dat klopt. We hebben gekregen wat we verdienden en mochten al heel blij zijn dat we maar met een 1-2-achterstand de rust indoken. Na de pauze hebben we heel even uitzicht gekregen op de gelijkmaker en dat had misschien een kantelmoment kunnen zijn, maar uiteindelijk viel er niets op de zege van de Limburgers af te dingen. Akkoord ja, in de slotminuut had de bal nog op de stip gekund. Maar we moeten ook eerlijk zijn met onszelf: het was gewoon niet goed genoeg.”

En dus kan er stilaan van een desastreuze competitiestart gesproken worden bij de Pallieters.

“Er is een bepaald verwachtingspatroon gecreëerd en daar gaan we op dit moment niet goed mee om. Het is momenteel allemaal wat te weinig en dat moeten we snel zien te keren. Er is geen enkele uitschieter in deze reeks, maar anderzijds zijn er evenmin zwakke broertjes. We zullen wekelijks onze tenen moeten uitkuisen om punten te pakken. Dat hebben deze weken ons alvast geleerd. We staan komend weekend alweer voor een pittig onderonsje tegen de beloften van KV Mechelen. Een technisch sterk elftal, dat al heel wat ploegen in het zand deed bijten en enkel van Sporting Hasselt verloor in deze competitie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen