“We misten tegen Charleroi scherpte én balinzicht”, weet Maxim Nys. Op de foto: Mathieu Troonbeeckx in duel met Ayoub Kouri. © mpics

Heist verliest thuis met 1-3 van Olympic Charleroi: “We missen de nodige regelmaat”

Heist weet na vier matchen zonder nederlaag weer wat verliezen is. Ondanks een vroege 1-0-voorsprong bleef de thuisploeg met lege handen achter.

Geert Fierens

“We moeten bij dit verlies toch eerst naar onszelf kijken”, weet Maxim Nys. “We misten scherpte in balbezit én -verlies. Olympic is een goede ploeg, maar op een goeie dag moeten we ze collectief toch kunnen vastzetten.”

Nys kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd. “Ik kwam in contact met Kobe Vande Cauter en voelde pijn net boven mijn heup. Een echografie zal meer duidelijkheid moeten brengen, hopelijk komt de match tegen Knokke niet in het gedrang. Maar daar kan ik nu geen uitspraken over doen.”

Hopelijk valt de blessure wat mee, want Heist trad zaterdag al aan zonder de geblesseerden Lemti, Augustynen, Peers en Diedhiou. “Dat is een heel pak geblesseerden, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen”, wist coach Jo Christiaens. “De jongens die hen vervingen, deden het niet slecht, daar lag het verlies niet aan. We zijn gewoon te slap aan de match begonnen. Vreemd dat we zelf op voorsprong kwamen. De gelijkmaker viel en ik hoopte dat we ons daarna zouden herpakken. Maar we lieten ons in de tweede helft vloeren op twee tegenaanvallen. Vooral de 1-2 deed pijn, daarna liep het zeker niet beter en konden we enkel berusten in de nederlaag. Uiteraard is dit onverwacht na onze bemoedigende 8 op 12. Wat we missen, is regelmaat. En in deze match leden we ook te veel balverlies.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL