Berlaar-Heikant viert het doelpunt van Tibo Michiels. © GOYVAERTS

Jonas Verbert wil meedoen voor de prijzen: “Top vijf is mogelijk voor dit Berlaar-Heikant”

Berlaar-Heikant boekte op het veld van Mariekerke-Branst een verdiende 0-3-overwinning. Nadat het vroeg op voorsprong kwam en een hele match domineerde, moest het wel tot in de slotfase wachten om afstand te nemen. Maar ook spits Jonas Verbert zag een goede prestatie van Heikant.

Gino Van Looy

“Dat deze overwinning dik verdiend is, schrijf dat maar op”, zo begint Jonas Verbert aan zijn analyse. “We waren de hele match heer en meester: onze keeper heeft volgens mij amper een bal moeten pakken. Vooral de eerste helft verdedigden we erg scherp. Na die snelle voorsprong liep het goed en we speelden nog een aantal mooie kansen bij elkaar. Er is maar één ding dat we onszelf kunnen verwijten en dat is dat we maar één keer scoorden voor de rust.”

Na rust kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. “Mariekerke-Branst kon ons niet echt in de problemen brengen en zelf bleven we de beste kansen bij elkaar spelen. Toen de thuisploeg met tien viel na een rode kaart, hebben we even heel onzuiver gespeeld. We kwamen met te veel man naar voren en het leek wel of we gehaast een doelpunt moesten maken. Dat is een risico, als je dan de bal kwijtspeelt, geef je misschien een grote doelkans weg. We hadden gewoon de bal moeten rondspelen, na een tijdje stoppen ze dan toch met jagen.”

Op het einde vielen er dan toch nog twee doelpunten. “Dat kon je verwachten. Ze werden moe en wij waren opnieuw wat rustiger aan het spelen. Die 0-3 is zeker niet overdreven. We creëren elke week veel kansen en scoorden ook al zestien keer. En, ook niet onbelangrijk, we hielden nu voor de tweede week op rij de nul. Zelf ben ik ook blij met mijn doelpunt, als spits is dat toch een vereiste.”

Verbert verwacht dat Heikant gaat meedoen voor de prijzen dit seizoen. “Als je ziet hoe breed onze kern is, dat geeft ons toch veel mogelijkheden. Vandaag speelden we een heel goede match en er zaten op de bank spelers die vorig seizoen nog een basisplaats hadden. Kwaliteit hebben we dus zeker, maar wij zijn niet de enige goede ploeg. Er zijn verschillende ploegen die elkaar waard zijn. Wij moeten zeker meestrijden voor de prijzen. Dat we kampioen gaan spelen, zal ik niet zeggen, want dat hangt van heel veel factoren af. Maar top vijf moet onze minimale ambitie zijn. Zelf denk ik dat de top drie er moet inzitten. We hebben in elk geval de kwaliteiten ervoor. We moeten geen excuses zoeken, we hebben alles zelf in de hand. Vandaag waren we heel gretig en scherp, dat is ook de manier waarop we de andere wedstrijden moeten aanpakken”, blikt Verbert strijdvaardig vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen