©  BELGA

Tabekou en Walbrecq bezorgen Lierse zakelijke zege en tweede plaats

Eerherstel na de oplawaai vorige week tegen SK Beveren, nadat Lierse op het eigen Lisp al bij al vrij makkelijk afstand nam van de beloften van Standard. Met goals van Serge Tabekou en Lucas Walbrecq waren de Pallieters nog voor rust klaar met hun werk: 2-0. Door deze zege springen de Lierenaars naar de tweede plaats in het klassement.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Geen buizen bij Lierse na logische driepunter op het Lisp

Kind ven de rekening na de wanprestatie vorige week in Beveren: Jordy Gillekens, Mehdi Tarfi en Sebastiaan Brebels. De uit schorsing terugkerende Joedrick Pupe, Nils Schouterden en Lucas Walbrecq waren hun vervangers. Logische wissels waren het, al brachten ze aanvankelijk niet de verhoopte beterschap op het Lisp.

Lierse begon aarzelend en slordig aan zijn opdracht tegen de beloften van Standard. Niet toevallig waren het ook de Rouches die een eerste keer dreigden. Tapsoba mocht alleen op Delanghe afgaan na mistasten van Pupe, de Lierse goalie bespaarde zijn team een vroege opdoffer. Beetje bij beetje kropen de Pallieters in de partij. Walbrecq schoot eerst nog nipt over, maar nog voor het halfuur rinkelde de kassa. Rocha kreeg een hoge voorzet met een kattenpoot tot bij Tabekou, die maar binnen te leggen had. Nog voor de pauze was het Lisp een tweede keer aan het feest. Rizzo verslikte zich in een duel met Walbrecq, de snelle dribbelkont bedankte en legde haarfijn in de verste hoek. Foutjes afgestraft zonder zelf helemaal te overtuigen. Meer had geel-zwart niet nodig om met een comfortabele bonus de rust in te trekken.

Die voorsprong zou Lierse na rust niet meer uit handen geven. Ook al begonnen de Pallieters opnieuw vrij stroef aan hun tweede deel van de werkdag. Het jonge Standard kreeg de bal, maar deed er bitter weinig mee. Dreiging dat wel, kansen volgden niet of nauwelijks. Ook niet aan de overzijde overigens, waar de thuisploeg veel te slordig met de omschakelmomenten omsprong. In de slotfase hield het Lisp nog één keer de adem in, toen een schot van Diallo tegen de paal stierf.

Door zijn derde thuiszege maakt Lierse niet alleen een einde aan een reeks van twee opeenvolgende nederlagen, maar klimmen de Pallieters bovendien naar de tweede plaats in het klassement. Met ook nog een eerste clean sheet van het seizoen keert de rust zo opnieuw wat terug in Lier.

LEES OOK. REACTIES. Coach Van Imschoot blij met reactie van Lierse: “Saaiste match lucht toch ergens op”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker (91’ Brebels), De Schryver, Walbrecq (78’ Gillekens), Schouterden, Tabekou (67’ Vekemans), Rocha.

STANDARD SL 16: Epolo, Duplus (72’ Diaw), Noubi, Rizzo, Da Silva (72’ Diallo), Banse (64’ Mawete), Berberi (54’ Ziani), Kuavita, Brrou, Canak, Tapsoba (54’ El Fanis).

DOELPUNTEN: 24’ Tabekou 1-0, 37’ Walbrecq 2-0.

GELE KAARTEN: 36’ Berberi, 61’ Tabekou, 69’ Schouterden, 76’ Mawete, 84’ Raemaekers, 84’ Kuavita, 88’ Gillekens, 92’ Laes.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws