©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Merlier klopt Cavendish: “Mooi afscheidscadeau”

Tim Merlier heeft zondag in Arendonk de Memorial Rik Van Steenbergen op zijn naam geschreven. De 29-jarige renner van Alpecin-Deceuninck was in de massasprint sneller dan topspurters Mark Cavendish en Dylan Groenewegen. Het was zijn vijfde overwinning van het seizoen.

gegy

Symbolischer kon het haast niet. Tim Merlier die in zijn laatste wedstrijd van het seizoen Mark Cavendish klopt in een massasprint. Net de man die hij volgend seizoen opvolgt als sprinter bij Quick-Step. Een visitekaartje voor Patrick Lefevere. Een verlossende zege ook voor Merlier, die al sinds het Belgisch kampioenschap op 26 juni de armen niet meer de lucht in kon steken. Voor de Tour de France werd hij niet geselecteerd en in de Vuelta was het enkele keren net niet. Dat Merlier zijn seizoen alsnog kan afsluiten met een overwinning, zal hem vertrouwen geven met het oog op het volgende seizoen bij Soudal-Quick-Step.

“Ik heb mijn ploeg een mooi bedankje gegeven met deze zege. Ik sluit bij Alpecin-Deceuninck een heel mooie periode af”, wist Merlier. “Dat doen met een overwinning is altijd mooi. Natuurlijk had ik mijn team de afgelopen maanden nog iets meer willen geven, maar dat is er door diverse redenen niet altijd uitgekomen. Hoe hard ik ook mijn best deed. Telkens liep het hier of daar wel mis. Ik koos het verkeerde wiel, zat soms ingesloten in een of andere sprint, moest in de remmen omdat er voor mij renners dreigden te vallen. Kortom, het geluk was niet altijd aan mijn zijde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen