©  BELGA

Vedran Pelic heeft na 23 jaar eindelijk een opvolger: “Maar ik blijf wel de speler die Westerlo de eerste zege ooit tegen Club heeft bezorgd”

Na 23 jaar heeft Vedran Pelic eindelijk een opvolger. De Bosnische aanvaller scoorde op 3 december 1999 in Het Kuipje de enige goal tegen Club Brugge en was tot zaterdag de enige Westelse matchwinnaar tegen blauw-zwart.

sks

LEES OOK. Historisch! Westerlo stunt op veld van landskampioen Club Brugge en pakt 12 op 12

Vedran Pelic is sinds afgelopen zomer niet meer actief voor de Kemphanen. Van de wedstrijd tegen Club Brugge heeft hij alleen de samenvatting gezien. “Ik ben heel blij voor de spelers die voor deze stunt gezorgd hebben”, vertelt de inmiddels 47-jarige Pelic. “Zo’n straffe overwinning realiseer je niet elke dag. Het is een moment dat ze moeten koesteren.”

Zoals Pelic ook nog steeds zijn doelpunt tegen Club Brugge koestert. De Bosnische aanvaller won een duel van Tjorven De Brul en verschalkte Nader El Sayed. De reus die zelf reuzendoder werd. En dat in zijn debuutjaar. “Op dat moment sta je er niet bij stil dat het zo’n speciaal doelpunt is, maar in aanloop naar de wedstrijden tegen Club word ik er nog elk jaar op aangesproken. Dat ik met Lyle Foster eindelijk een opvolger heb? Ooit moest het eens gebeuren, hé. Ik ben heel blij voor hem, maar ik blijf wel voor altijd de speler die Westerlo de eerste zege tegen Club heeft bezorgd, hé.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “Nu willen we ons wel even laten meeglijden op die laatste golf van Westels chauvinisme”

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL