©  EPA-EFE

Ook het Limburgse Bioracer viert mee met werelduurrecord Filippo Ganna: “En het kan nog sneller”

De geslaagde poging van Filippo Ganna had ook een Belgisch component. Het tijdritpak waarin de Italiaan zijn poging afwerkte, werd op maat gemaakt bij het Limburgse Bioracer.

gvdl

LEES OOK. Filippo Ganna verpulvert werelduurrecord: Italiaan van Ineos Grenadiers eindigt na uur op 56,792 kilometer

“Dit is een hoogtepunt na vele jaren van ontwikkeling”, legde designer Sacha Sochacki achteraf uit. “De materiaalsoorten en de manier van het pak samen te stellen zijn doorheen de jaren geëvolueerd met dit als voorlopig eindpunt. Noem het gerust het resultaat van een tienjarenplan. De renner moet het uiteraard zelf waarmaken maar de rol van het pak mag niet worden onderschat. Dit is echt iets waar we trots op mogen zijn.”

De technische uitleg besparen we u maar dit is zeker niet het eindpunt. “Het kan nog sneller”, aldus Sochacki. “Men vindt bij wijze van spreken elke dag nog iets uit wat tot betere resultaten kan leiden. Er is dus nog ruimte voor verbetering.”

Ineos Grenadiers is de top van de piramide en hamert op de zogenaamde ‘marginal gains’. Hoe moeilijk is het om met hen te werken? “Het is al een compliment dat ze met ons willen werken. Organisatorisch komt er veel bij kijken omdat alle tijdritpakken op maat gemaakt zijn. Elke renner moet het juiste pak hebben, niet enkel naar lichaamsbouw maar ook naar goesting. De samenwerking met Ineos is ook voor ons een proces waarin we zaken oppikken. Het maakt ons beter.”

Bedoeling is ook om dit commercieel te verzilveren. “Niet dat we verwachten dat mensen massaal fietspakken op maat zullen bestellen, al kan het wel”, zegt Sochacki. “Maar qua marketing is dit event voor ons uiteraard heel belangrijk. We proberen dit door te laten sijpelen in onze gewone collectie.”

België heeft ook tijdrijders van mondiaal niveau. Wout van Aert en Remco Evenepoel rijden met pakken van Bioracer wanneer ze voor België uitkomen. “Zij dragen dan niet dezelfde pakken als datgene waarmee Ganna zijn werelduurrecord vestigde maar het zijn ook op maat gemaakte pakken die zelfs de dag voor belangrijke tijdritten nog worden aangepast indien nodig.”

LEES OOK. Filippo Ganna is de nieuwe uurrecordhouder: “Zolang niemand mij het record afneemt, doe ik het nooit meer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen