©  BELGA

 ©  Isosport

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  Isosport

 ©  Isosport

1 / 6
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen gaat ten onder na comeback van Anderlecht

Een gebrek aan efficiëntie en defensieve doortastendheid is KV Mechelen tegen Anderlecht zuur opgebroken. Twee treffers van invaller Stroeykens en eentje van Silva wisten een vroege strafschop van Vanlerberghe genadeloos uit. De bezoekers bezweren zo de crisis, KV Mechelen is na een 4 op 18 dringend toe aan bezinning.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. KV Mechelen verzilvert overwicht op middenveld niet door gebrek aan scorend vermogen

Met respectievelijk 4 op 15 en en 4 op 18 zaten zowel KV Mechelen als Anderlecht niet bepaald in een goede flow. Vooral de bezoekende fans konden niet leven met de povere reeks van hun ploeg. Om hun ongenoegen te uiten schuifelden ze pas na twaalf minuten het uitvak binnen. Veel hadden ze tot dan niet gemist. KVM startte het gretigst, al bleef ons notitieblad buiten een mislukte volley van Storm na tien minuten volledig leeg.

Anderlecht was gestart zonder twee zieken (Vertonghen en Ashimeru) en met Arnstadt op de bank. Moussa N’Diaye vierde zijn debuut in de Jupiler Pro League. Delcroix en Diawara waren de andere nieuwkomers. KV Mechelen startte met dezelfde elf als tegen Club Brugge, al opteerde Danny Buijs in tegenstelling tot vorige week opnieuw voor een viermansdefensie. Vanlerberghe schoof door naar het middenveld.

Wat doe je nu, Wesley?

De supporters van paars-wit hadden nog maar pas hun plaats Achter de Kazerne ingenomen of ze konden zich voor de zoveelste keer dit seizoen naar de haren grijpen. Hoedt duwde Vanlerberghe, de VAR appelleerde scheidsrechter Bram Van Driessche. De bal ging op de stip en Vanlerberghe himself zette de elfmeter om. RSCA was aangeslagen en Malinwa wou zijn prooi meteen de genadeslag toedienen. Storm en Verstraete waagden hun kans vanop afstand, terwijl Ngoy te overhaast te werk ging toen hij in de bezoekende zestien een zee van ruimte werd gegund. Ook Vanlerberghe mikte zijn tweede van de middag naast.

 ©  Isosport

Anderlecht had het lastig en op het halfuur moest ook Duranville geblesseerd (hamstrings) naar de kant. Toch kreeg het enkele tellen later zijn beste kans tot dusver. Verschaeren ontfutselde Verstraete het leer, Silva zag zijn afstandsschot in hoekschop verdwijnen. Ook Verschaeren waagde zijn kans, Coucke ging goed plat. Even later mikte het nummer 10 van paars-wit in het zijnet. Anderlecht kwam beter in de partij en versierde enkele hoekschoppen. Aan de overkant zag Storm zijn poging via Diawara eveneens in corner verdwijnen. Hoedt was zichtbaar nog niet hersteld van zijn domme strafschopfout. Zijn vrije trap richting allesbehalve een medespeler was veelzeggend.

Gouden wissel van Mazzu

Het hoefde dus niet te verbazen dat de Nederlander na de koffie in de kleedkamer bleef. Stroeykens was zijn vervanger. Van een gouden wissel gesproken. Coucke hield eerst Silva – die Bates had afgetroefd - nog van de gelijkmaker, maar Stroeykens kon in de herneming makkelijk de 1-1 binnen duwen. Alles te herdoen, want met een puntje werd geen van beide kampen echt vrolijk. Het was opnieuw Vanlerberghe die dreigde. Bates hield Refaelov van een doelrijpe kans. Anderlecht schakelde een versnelling hoger, al deed ook Kavé van zich spreken. Bolingoli mikte naast, Hairemans trof na een mooie aanval de paal. Ondertussen dropte Buijs Soelle-Soelle in zijn ploeg. Een alweer bleke Ngoy ging naar de kant.

 ©  BELGA

Ruim twintig minuten voor tijd toonde Silva zich steviger dan Peyre. De RSCA-spits mocht alleen op Coucke afgaan, miste opnieuw, maar alweer Stroeykens was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken.

Derde keer, goede keer

KV Mechelen moest zo volop aan de bak. Draaischijf Schoofs deed zijn stinkende best. Zijn voorzet vond net geen Mechelse voet. Aan de overkant was het wel bingo. Silva mocht alweer alleen voor Coucke opduiken en faalde geen derde keer. Match gespeeld, het thuispubliek alweer een illusie armer. Buijs slachtofferde een verdienstelijke Vanlerberghe voor aanvaller Malede, al was het Soelle Soelle die nog eens tevergeefs zijn kans waagde. Het geloof bij KVM ebde weg. Een makke vrije trap van specialist Hairemans sprak boekdelen. Anderlecht freewheelde naar de zege en bezwoer zo de nakende crisis. KV Mechelen bleef met een 4 op 18 ontnuchterd achter. Offensief creëerde het best een resem kansen, maar het duo Schoofs en Hairemans kan niet elke week voor de goals zorgen. Achteraan gaf men de goals dan weer te makkelijk weg. Een weinig bemoedigende conclusie voor de thuisfans, voor wie de honger naar punten erg groot wordt. Volgende week nieuwe poging, op AA Gent.

LEES OOK. REACTIES. Buijs ziet ondanks nederlaag goede prestatie van zijn ploeg: “Dit doet bij iedereen pijn”

 ©  Isosport

    MEER OVER KV Mechelen