©  REUTERS

Rode Duivels kennen hun tegenstanders in aanloop naar EK 2024: Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland

De Rode Duivels kennen de tegenstanders waar ze voorbij zullen moeten als ze Euro 2024 willen bereiken. Tijdens de loting in Frankfurt kwamen Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland uit de potten. Op papier zeker haalbaar, al lootten de Belgen met Zweden wel de wellicht moeilijkste tegenstander uit pot drie.

Sam Varewyck

Het EK voetbal wordt over twee jaar dichtbij huis georganiseerd: Duitsland is dan gastheer. De loting voor de kwalificaties vond daarom plaats in Frankfurt. België werd ingedeeld in groep F en krijgt dus Oostenrijk en Zweden als belangrijkste concurrenten voor de kwalificatie. Azerbeidzjan en Estland zijn de twee kleinere tegenstanders tegen wie de Rode Duivels het zullen moeten opnemen.

Nederland kreeg een moeilijkere loting: het treft in groep B regerend wereldkampioen Frankrijk en zal daarnaast ook tegen Ierland, Griekenland en het nietige Gibraltar spelen. In groep C vinden Italië en Engeland elkaar terug: op het vorige EK bekampten zij elkaar in de finale, waarin Italië aan het langste eind trok.

De kwalificatieronde begint in maart volgend jaar en is afgerond tegen maart 2024. Het EK zelf vindt plaats van 14 juni tot 14 juli 2024: de finale wordt in het Olympisch Stadion in Berlijn gespeeld. Het is de eerste keer dat het huidige Duitsland dit toernooi mag organiseren: in 1988 was West-Duitsland wel al eens gastland. In 2006 ging ook het WK door bij onze oosterburen.

LEES OOK. Roberto Martinez is tevreden over EK-loting Rode Duivels, maar blijft vooral met WK bezig: “Ik ben niet blij met Eden Hazard”

Groep F

België

Oostenrijk

Zweden

Azerbeidzjan

Estland

    MEER OVER DE RODE DUIVELS