Monique de Baat en Ronald Mengerink mochten de consumententrofee en de prijs voor beste brouwerij in ontvangst nemen. © Ronny van den Ackerveken

Brouwerij De Dochter van de Korenaar wint twee bierprijzen

Baarle-Hertog -

Zythos, de Belgische vereniging van bierproevers, heeft zaterdag twee prijzen uitgereikt aan brouwerij De Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog. Het bier Sans Pardon Bourbon Barrel-Aged wint de consumententrofee. Brouwer Ronald Mengerink en zijn vrouw Monique de Baat kregen ook een certificaat voor beste brouwerij.

Ronny van den Ackerveken

Ronald Mengerink begon vijftien jaar geleden met een kleine huisbrouwerij in de Pastoor de Katerstraat in Baarle-Hertog. Intussen is brouwerij De Dochter van de Korenaar, waarvan de naam verwijst naar een uitspraak van Keizer Karel, gehuisvest in een veel ruimer pand in de Oordeelstraat. Het assortiment bestaat uit twaalf vaste bieren, aangevuld met speciale bieren die vaak op houten vaten zijn gerijpt. “Onze bieren zijn wereldwijd verkrijgbaar”, vertelt Ronald Mengerink. “Daar ben ik heel trots op.”

Op het bierfestival van Zythos viel de Sans Pardon Bourbon Barrel-Aged in de smaak van de bezoekers. Daarom kreeg De Dochter van de Korenaar de consumententrofee. “Het is de vijfde keer dat Ronald en Monique deze prijs winnen”, zegt voorzitter Freddy Van Daele van Zythos. “Opvallend is dat het telkens met een ander bier gebeurde. Brouwerij Het Anker uit Mechelen won meerdere consumententrofeeën met hetzelfde bier. De prijs van beste brouwerij voor De Dochter van de Korenaar is dan ook meer dan terecht.” Ronald Mengerink is uiteraard blij met de twee prijzen. “De consumentenprijs vind ik altijd een mooie erkenning. Ik heb liever dat klanten mijn bier lekker vinden dan dat een jury een oordeel geeft.” Voor bierliefhebbers heeft Ronald nog goed nieuws, want hij wil een traditionele lambiek brouwen.

www.dedochtervandekorenaar.be

Sans Pardon Bourbon Barrel-Aged leverde De Dochter van de Korenaar voor de vijfde keer de consumententrofee van Zythos op. © Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners