VIDEO. Het WK gravel, dat is continu opletten geblazen: Italiaanse dames duiken verkeerde weggetje in

In Veneto wordt dit weekend het allereerste WK gravelbiken afgewerkt. De vrouwen beten zaterdagmiddag de spits af, maar merkten al snel dat het gevaar op de grindwegen in een klein hoekje schuilt. En verkeerd rijden, dat kan al eens gebeuren. Vraag dat maar aan Letizia Borghesi en Sofia Bertizzolo.

Jeroen De Pauw

In een van de lastigere stroken duiken twee Italiaanse rensters plots de verkeerde weg in, met een fikse opstopping tot gevolg. Letizia Borghesi gaat er vervolgens ook nog bij liggen. De vrouwen moeten rondom de Citadel van Veneto een traject van 140 kilometer afleggen, met daarin enkele klimmetjes maar vooral heel veel onverharde stroken, harde gravel en zelfs wat kasseitjes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de deelnemerslijst van het eerste WK gravel bij de vrouwen prijken heel wat mooie namen. Onder meer leading lady van het mountainbike Pauline Ferrand-Prévot neemt deel. Ook Tiffany Cromwell, Eva Lechner, Chiara Teocchi, Lauren Stephens en Riejanne Markus doen mee. In Italië doet er geen Belgische mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen