©  BELGA

Derbytime! Dessel Sport wil absoluut drie punten pakken: “We spelen alleen maar geladen matchen tegen Thes”

Bij Dessel Sport hinken ze op twee gedachten dezer dagen. Enerzijds schakelden ze Virton uit in de Beker van België en krijgen ze weldra AA Gent voorgeschoteld. Maar anderzijds blijft groen-wit op vier punten steken in de reguliere competitie. “We hebben onze start volledig gemist.”

Dries Van Thielen

Aanvoerder Lennart Versmissen windt er geen doekjes om. “We presteren niet goed genoeg. We kennen wel wat pech maar het is aan ons om dat zo snel mogelijk om te buigen, liefst tegen Thes. In zeker opzicht kan je het wel vergelijken met vorig jaar. We hadden toen echt niet verwacht dat we bovenaan zo lang mogelijk zouden meedraaien. Nu is het wat onverwacht dat we onderaan bungelen.”

De drie punten zijn broodnodig. Komen die er al in de derby tegen Thes? “Ik weet niet of de term ‘derby’ helemaal klopt. Zij komen (net) uit Limburg en wij zijn van Antwerpen. Maar het is wel de kortste verplaatsing die we maken. En deze match leeft ook. We spelen echt alleen maar geladen matchen tegen Thes, en ik kijk er altijd wel naar uit. Zij waren ook niet zo sterk begonnen maar nu ze ook een negen op negen neer.”

De vorige weken was Versmissen even aanvoerder bij Dessel. “Maar dat doet me nu niet zo veel. Ik hoop gewoon dat ik mijn rol een beetje goed vervul.”

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL