SMAAKMAKKERS Bye bye Umbrië. © ATV

SMAAKMAKKERS Bye bye Umbrië

Aan alles komt een einde. Onze Smaakmakkers genieten van hun laatste dag in het rustieke Umbrië. Terwijl Bert Jan en Steven een feestmaal klaarmaken gaan Luc en Ben even van grond. Een smakelijke aflevering om af te sluiten.

Bron: ATV

Recept van Bert Jan: Tagliatelle Giuseppe met balletjes van goede vriend Steven

De Tagiatelle

Benodigdheden voor 4 personen:

3 eieren240g bloem 0060 g griesmeelSnuifje zoutOlijfolie

Bereiding:

Meng de 2 soorten bloem en doe ze in een grote kom met een kuiltje in het midden. Doe in het midden de eieren, een snuifje zout en de olijfolie en kluts ze met een vork. Beetje bij beetje meng je de bloem eronder tot alles vermengd is. Dan begin je met kneden tot het deeg elastisch is. Door het extra strooien van Semolino vermijd je dat het deeg gaat kleven aan je handen en tafel. Laat het deeg gedurende 1 uur rusten in folie in de koelkast. Snij de bol deeg in 2 en rol dun uit in de vorm van een cirkel. Rol de twee uiteinden naar elkaar toe en plooi dubbel. Snij de tagliatelle en kook ze in gezouten water gedurende twee minuten.

Saus met balletjes

Benodigdheden voor 4 personen:

2 kleine rode uien500 g balletjes van het Chianina rund400 ml passataScheutje witte wijnZwarte peper en fleur de selChilivlokken100g gemalen gezouten varkenswang1 stuk parmesanOlijfolieBasilicum

Bereiding:

Bak de balletjes aan langs alle kanten en schep ze uit de pan. Doe een scheut olijfolie in dezelfde pan en stoof de rode uien samen met de guanciale. Voeg de chilivlokken toe en blus met de witte wijn. Laat even sudderen en voeg de passata toe. Laat even inkoken en meng de balletjes en de pasta onder het geheel. Smaak af met peper en zout. Werk af met geraspte parmesan en basilicum.

Vastgoed

Jobs in de regio