©  BELGA

Domien Loubry (Kangoeroes Mechelen): “Mijn laatste seizoen? Dat weet ik nog niet”

Zaterdagavond werkt Kangoeroes ­Mechelen zijn eerste thuis­wedstrijd van het nieuwe seizoen af. De vicekampioen ontvangt kampioen Oostende. “We willen vooral de misstap van vorige week in Brussels uitwissen”, zegt ancien Domien Loubry.

cpm

De 37-jarige Antwerpenaar krijgt weer veel de vraag of het zijn ­laatste profseizoen is. “Mijn last dance (lacht)? Eerlijk, ik weet het nog niet. Ik voel me goed en kijk vooral met enorm veel enthousiasme naar deze ­campagne uit. Voor het eerst sinds jaren (met Brussels in 2019, red.) speel ik nog eens Europees. Zolang ik me fysiek goed voel en het project me aanspreekt, ga ik door. Na Nieuwjaar zal wel duidelijk worden of ik er nog een jaartje bij doe. Ik speel vooral nog graag basketbal. Dat is het belangrijkste.”

Vorig seizoen beleefde Kangoeroes Mechelen een sprookje. Het speelde de finale van de play-offs tegen Oostend en eindigde tweede in de eerste campagne van de grensoverschrijdende BNXT League met Nederlandse ploegen. Dit seizoen is dan ook het seizoen van de bevestiging. De Belgische kern, met naast Loubry ook Mukubu, Foerts, Palinckx, Van Buggenhout en Mennes, is gebleven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal