© ATV

Bewoners aan luchthaven in Deurne zijn bezorgd om uitstoot van kleine vliegtuigjes

Deurne -

De bewoners rond de luchthaven zijn bezorgd om de uitstoot van kleine vliegtuigjes. Die vliegen nog altijd rond met loodhoudende benzine en staan vaak te taxiën vlak naast de woonwijk en de stedelijke basisschool.

Bron: ATV

Bezorgde ouders vragen nu dat onderzocht wordt hoe schadelijk dat is voor hun kinderen. Ze gaan bewaarschriften indienen tegen de vergunning van een nieuw brandstofdepot op de luchthaven.

Reactie:

“In de op uw website opgenomen reportage van het ATV Nieuws van 7 oktober 2022 onder de titel ‘Bewoners aan luchthaven Deurne zijn bezorgd om uitstoot van kleine vliegtuigjes’ worden duidelijk vliegtuigen van Skywings in beeld gebracht net als onze hangar. De beelden suggereerden ook dat onze vliegtuigen staan warm te draaien in de achtertuin van de bewuste school.

Dit alles is onjuist. Binnen Skywings maken wij geen gebruik van vliegtuigen die met loodhoudende brandstof vliegen. Alle toestellen van Skywings FlighTtraining vliegen nu eenmaal op JET A-1 brandstof. Dit is dezelfde brandstof die passagiersvliegtuigen gebruiken. Deze brandstof bevat geen lood.

Het is al eveneens onjuist dat onze vliegtuigen staan warm te draaien in de achtertuin van de bewuste school. De school ligt nu eenmaal aan de noordzijde van de luchthaven en wij opereren uitsluitend aan de zuidzijde. Onze hangar ligt in vogelvlucht zelfs 850 meter van de dichtstbijzijnde lagere school.

De beelden met onze vliegtuigen en hangar werden overigens gemaakt bij een andere gelegenheid, meer bepaald bij de hervatting van onze activiteiten na de eerste coronagolf en hebben met het item uit de reportage niets te maken.”

Aangeboden door onze partners