De keerlus Eksterlaar, aan het kruispunt met de Sint-Rochusstraat wordt in november buiten dienst genomen. ©  Wm Hendrix

Keerlus Eksterlaar in november buiten dienst, Groen reageert furieus: “Dit ruikt naar schuldig verzuim”

Deurne, Borgerhout -

De keerlus Eksterlaar, aan de Sint-Rochusstraat in Deurne, wordt in november buiten dienst gesteld vanwege de slechte staat van de sporen. Borgerhouts districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) reageert verontwaardigd. “De tramreiziger wordt opnieuw in de steek gelaten”, zegt ze.

LEES OOK. Buurt verzet zich tegen keerlus en heraanleg: “Dit megalomaan prestigeproject wordt ons door de strot geduwd”

Op de infovergadering over de aanleg van de nieuwe keerlus Boekenberglei-Drakenhoflaan-Gitschotellei kondigde De Lijn aan dat de keerlus Eksterlaar in november buiten dienst wordt gezet. Tram 4 zal ingekort worden tot Berchem-station en tram 9 zal doorgetrokken worden naar Silsburg. “Dat betekent een halvering van de dienstverlening tussen Eksterlaar en Berchem station, waar de trams nu al vaak overvol zitten”, reageert Preneel. “Dat betekent ook een extra overstap voor al wie vanuit Deurne Zuid richting de Nationale Bank wil reizen. Dit is de zoveelste afbouw van openbaar vervoer in deze buurt. Eerst werd tram 11 ingekort, later werd bus 31 geschrapt. De tramreiziger wordt opnieuw in de steek gelaten. ”

Preneel schuwt de harde woorden voor de Vlaamse Regering en het Antwerpse stadsbestuur niet. “Dit is allemaal omdat de regering Jambon niet genoeg middelen uittrekt om tramsporen te onderhouden. En omdat de stad Antwerpen het onzalige plan heeft opgevat om een peperdure nieuwe keerlus aan te leggen aan de Boekenberglei. Dit ruikt naar schuldig verzuim.” (jas)

Marij Preneel (Groen), districtsburgemeester van Borgerhout ©  ID/ Sien Verstraeten

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners