©  Shutterstock

Bijna negen op de tien vrouwen kreunen tijdens de seks om partner te plezieren

Sinds de opkomst van porno worden seks en kreunen haast steevast in één adem genoemd. Verbale uitdrukking is de standaard geworden en een vrijpartij zonder kreunende instemming bestempelen we al snel als mislukt. Dat dat gekreun allesbehalve natuurlijk is, bewijst een enquête van het Duitse magazine Cosmopolitan.

Camille Van Puymbroeck

Eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal weleens benieuwd naar het seksleven van anderen. Onderzoekers zijn daar niet anders in, dus het hoeft niet te verbazen dat er regelmatig wordt gepeild naar ons gedrag tussen de lakens. Die onderzoeken brengen vaker wel dan niet opmerkelijke feitjes aan het licht en de bevraging van Cosmopolitan is daar niet anders in.

Methode werpt vruchten af

Uit de enquête blijkt namelijk dat niet minder dan 87% van de vrouwen kreunt in bed om haar partner, man of vrouw, te plezieren. En voor 92% van hen werkt die methode. Niet alleen voelt de partner zich gerustgesteld, vaak helpt het gekreun hen ook om klaar te komen.

LEES OOK:

Helaas onthulde de studie ook een minder rooskleurige kant van de feiten. 66% van de vrouwen die kreunen tijdens de seks, zou dat namelijk doen om de vrijpartij te verkorten. Omdat ze zich oncomfortabel voelen, omdat ze pijn hebben, omdat ze zich vervelen of omdat ze moe zijn. Wat de reden ook moge zijn, het cijfer zet aan tot nadenken.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle