Jaarmarkt Putte. © evdw

Shoppen, lopen, koersen en lichtstoet tijdens Putte kermis

Kapellen, Stabroek -

Het grensdorp is vanaf zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober helemaal ondergedompeld in de kermissfeer. Jaarmarkt, kermisloop, kermisattracties, wielrennen passeren allemaal de revue. Extraatje dit jaar is de lichtstoet van zaterdag 15 oktober.

De eerste volkstrekker staat nu zondag 9 oktober op het programma. De grensoverschrijdende jaarmarkt trekt dan opnieuw duizenden naar de Ertbrandstraat-Puttestraat en Antwerpsestraat. Kermismaandag 10 oktober wordt voor de 16de keer ingevuld met de Kermisloop. Dat is de sportieve voorloper van de laatste wielerwedstrijd in ons land, de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Die wordt gereden op dinsdag 11 oktober. 

Dit jaar bestaat het grensdorp 750 jaar. De Stichting Lichtstoet Woensdrecht organiseert daarom op zaterdag 15 oktober een lichtstoet in Putte. De verlichte carnavalswagens vertrekken om 19u aan het kruispunt Ertbrandstraat-Klinkaartstraat en gaan dan richting Nederlandse Antwerpsestraat. Het einde van de optocht is de Hogebergdreef in Nederland.

De kermis afsluiten gebeurt zondag 16 oktober met de koekloting in de Ertbrandstraat, Puttestraat en Antwerpsestraat.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio