Drie nieuwe fietspaden.  © rr

Koningin Astridlaan, Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei worden fietsstraten

Kapellen -

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters zorgt samen met Lantis, de bouwheer van de Oosterweelwerken, voor de verbetering van fietsverbindingen in de ruime regio. In het kader van de verwachte hinder vanaf de start van die Oosterweelwerken worden in Kapellen alvast de Koningin Astridlaan, Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei nieuwe fietsstraten.

“We investeren volop in veilige en comfortabele fietsnetwerken die woonkernen, scholen en tewerkstellingspolen verbinden. Zo willen we meer mensen op de fiets krijgen”, aldus Vlaams minister Lydia Peeters. In Kapellen komt er daarom een verbeterde infrastructuur in de fietsverbinding Hoogboom-Kapellen. Zo kunnen fietsers veiliger het station bereiken.

Schepen voor mobiliteit Koen Helsen (Open Vld) is opgezet met het project. “Vanaf 10 oktober start een aannemer in opdracht van Lantis met de omvorming van de Koningin Astridlaan, Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei tot fietsstraten. In de Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei maken nieuwe belijningen en verkeersborden duidelijk dat het fietsstraten zijn.”

Koningin Astridlaan

“In de Koningin Astridlaan wordt er drastischer ingegrepen. Ik wil wel even duidelijk maken dat het niet de bedoeling is dat de volledige Koningin Astridlaan een fietsstraat wordt. Verkeerstechnisch en naar mobiliteit toe is dat niet aan te raden. In de Koningin Astridlaan krijgt het gedeelte tussen het kruispunt met de Ruyseveltslei en het station wel de status van fietsstraat en dat houdt in dat auto’s fietsen er niet mogen voorbijsteken”, aldus nog Koen Helsen.

Van oktober tot en met januari worden de werken gecombineerd met nutswerken van Water-link. De riolering in de Koningin Astridlaan wordt vernieuwd en een tijdelijke wegverharding wordt aangelegd. Vanaf januari wordt de nieuwe weg bij de Koningin Astridlaan aangelegd met boordstenen en een rijbaanscheiding in beton. Er komt ook een verkeersplateau ter hoogte van de Koning Albertlei en Ruyseveltslei en er worden ook nieuwe voetpaden aangelegd. Tijdens die werkzaamheden is de Koningin Astridlaan gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, maar er komt wel een omleiding.

De fietsverbinding bij de Koningin Astridlaan maakt deel uit van een fietsroute tussen Hoogboom en het centrum van Kapellen. Aan het treinstation van Kapellen sluit deze route aan op de fietssnelweg F14. Het treinstation werd geselecteerd als regionale openbare vervoersknoop of Hoppinpunt en maakt de verbinding tussen de fietsroute en Antwerpen centrum. De aanleg van deze fietsstraten door Lantis gebeurt met relancemiddelen van de Europese Unie.

(Erik Vandewalle)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio