In Bocca al Lupo. © Liesje Roggen

BrassJazz kent een tweede editie in De Groene Jager

Brasschaat -

Na de succesvolle eerste editie organiseert het Brasschaatse Cultuurcentrum een tweede editie van BrassJazz. Deze vindt plaats zaterdag 12 november in De Groene Jager in Maria-ter-Heide. Voor volgend jaar wordt gedacht BrassJazz te koppelen aan een jazzkroegentocht.

Gwen Cresens & Alano Gruarin, Myrddin & Imre en Trio in Bocca al Lupo staan op de affiche van deze tweede editie. De drie formaties spelen achter elkaar en dat vanaf 19u. Cultuurschepen Carla Pantens (N-VA) wil BrassJazz volgend jaar koppelen aan een traditie die is stilgevallen.

Gwen Cresens aan de accordeon. © Johan Jacobs

“In het verleden hadden wij in november in Brasschaat een jazzkroegentocht. Onlangs werd het duidelijk dat er in onze gemeente 100 horecazaken zijn. We willen daar iets mee doen en daarom dachten we aan een kroegentocht. De eerste reacties bij de horecazaken zijn alvast positief. Maar eerst focussen we op de editie van dit jaar in De Groene Jager. Daar zijn twee zalen die we kunnen gebruiken, één boven en één beneden. Er is een ruime parking. In totaal kunnen we 100 mensen ontvangen. Tickets kosten 22 euro in voorverkoop en 24 euro aan de kassa. We hebben zeker kwaliteit kunnen aantrekken. Gwen Cresens is een krak op accordeon. Dat instrument gaat prachtig samen met het legendarische Hammond orgel van Alano Gruarin. Trio in Bocca al Lupo brengt luchtige maar ook beklijvende muziek. Myrddin is de zoon van multi-instrumentalist Koen De Cauter. Hij wordt bijgestaan door zijn dochter op cello. (jbr )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio