De banner hangt dit weekend voor het eerst bij Parsival Knalt. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Spandoek roept feestvierders op om in stilte naar huis te gaan: “Volume zacht, nog een fijne nacht”

Sint-Katelijne-Waver -

De fuifbox die het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver ter beschikking stelt van organisatoren van fuiven en evenementen, is een item rijker. Voortaan krijgen organisatoren ook een banner die feestvierders oproept om de nachtrust van de omwonenden te respecteren en in stilte naar huis te gaan.

Stijn Van de Sande

“Onze gemeente is een levendige plek waar regelmatig activiteiten en evenementen plaatsvinden”, zegt schepen van Feesten en Evenementen Jeroen Baeten (N-VA). “Dat is fijn, maar vaak zijn feestvierders ook op weg naar huis nog in een lawaaierige stemming. Dat kan voor onnodige geluidsoverlast zorgen. Daarom voegen we een banner toe aan de fuifbox, waar ook al een geluidsmeter en polsbandjes in zitten.”

De banner kunnen organisatoren op een opvallende plek aan de uitgang van hun evenement bevestigen. Met het spandoek roept het gemeentebestuur feestvierders op om de nachtrust van de omwonenden te respecteren en in stilte naar huis te gaan. “We vragen om het volume zacht te houden en voegden ook enkele quotes toe. Op die manier willen we het respect voor de omwonenden versterken.”

Bezoekers sensibiliseren

De banner zal dit weekend voor het eerst te zien zijn tijdens Parsival Knalt, het feestweekend van Scouts en Gidsen Parsival. “We hebben een goede band met onze buren en willen dat graag zo houden”, zegt Seth De Winné van scouts Parsival. “We doen dan ook heel erg ons best om de overlast tijdens onze fuif te beperken. Zo wordt de geluidssterkte steeds gemeten en staan de boxen zo gericht dat de hinder het kleinst is. Het is goed dat we met deze banners nu ook onze bezoekers kunnen sensibiliseren.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio