Komend weekend opent de expo ‘OEPS/OOPS’ haar deuren.© yjs

Tentoonstelling wil aandacht schenken aan milieuproblematiek: “Niemand met de vinger wijzen, maar bezoekers wel laten nadenken”

Sint-Niklaas -

Komend weekend begint in de Tentoonstellingszaal van CC Sint-Niklaas de expo OEPS/OOPS. De tentoonstelling van kunstenaars Niko Van Stichel en Lut Vandebos wil de nodige aandacht schenken aan de milieuproblematiek. “We willen niet met de vinger wijzen, maar bezoekers wel bewust laten nadenken.”

Yannick Joos

In juli 2021 wilden kunstenaars Niko Van Stichel en Lut Vandebos een tentoonstelling opbouwen in Chaudfontaine, maar die kon omwille van het noodweer dat Wallonië destijds teisterde niet doorgaan. “De gevolgen van de klimaatproblematiek stonden dat project toen in de weg”, aldus kunstenaar Niko. “Die ervaring hebben we meegenomen en getracht om te zetten tot deze expo. De laatste decennia is onze wereld bijzonder hard geëvolueerd en zijn we het milieu, de natuur en onze menselijkheid onderweg vergeten.”

Kunst van over de hele wereld

“We hebben ons laten omringen door kunstenaars uit zeer uiteenlopende disciplines van over de hele wereld”, vult Lut verder aan. “Zij bekijken vanuit hun eigen kritisch oogpunt de huidige klimaatproblematiek. We hopen dat bezoekers zich bewust worden van hun eigen gedrag en na hun bezoek zichzelf in vraag gaan stellen, vandaar de naam OEPS/OOPS.

Aan de expo zijn eveneens lezingen met een klimaatkritische insteekt gelinkt. Zo geven Dirk Draulans en Annegien Van Doorn extra toelichting over het klimaatvraagstuk en wordt ook het theaterstuk De Zaak Shell met onder meer Michaël Pas opgevoerd. De expo loopt van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 27 november.

Tickets en info via deze link.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio