©  EPA-EFE

Nederlandse premier Rutte moet volgende week voor onderzoekscommissie verschijnen

De Nederlandse eerste minister Mark Rutte moet volgende week onder ede verklaringen afleggen over zijn rol in het Groningse gasdossier. De parlementaire onderzoekscommissie over de gaswinning in de Noord-Nederlandse provincie houdt volgende week haar laatste openbare verhoren.

Bron: Belga

Rutte zal donderdagnamiddag worden ondervraagd. Het is niet de eerste keer dat hij voor een onderzoekscommissie moet verschijnen. Hij werd eerder al eens gehoord over het schandaal met de kinderopvangtoeslag.

Naast Rutte zullen volgende week onder meer ook vicepremier Wopke Hoekstra en oud-ministers Eric Wiebes en Stef Blok voor de commissie moeten getuigen.

De ‘parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen’ is al sinds februari bezig is met haar onderzoek. Er wordt nagegaan hoe de besluitvorming over de gaswinning is verlopen en hoe er met de belangen van de Groningers werd omgegaan. De gaswinning in Groningen heeft aardbevingen en schade aan gebouwen veroorzaakt.

Vanaf volgende maand zal de commissie haar onderzoeksrapport schrijven. De presentatie van het rapport wordt in februari verwacht.

Vastgoed

Jobs in de regio