©  rr

Extra controles op sluikstort en zwerfvuil: “Meldingen van bewoners blijven van belang”

Sint-Niklaas -

Naar aanleiding van de Week van de Handhaving voert de stad Sint-Niklaas tussen 3 en 9 oktober extra controles in op sluikstort en zwerfvuil. De sensibilisering gaat even aan de kant om heel gericht en repressief op te treden tegen daders van sluikstort en zwerfvuil.

Yannick Joos

De Week van de Handhaving loopt in heel Vlaanderen en is een initiatief van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Ook de stad en de Lokale politie steunen de actie en willen dan ook een duidelijk signaal uitsturen. Het doel is daders opsporen, vatten en beboeten, maar tegelijkertijd overtreders ook duidelijk te maken hoe ze hun afval correct moeten aanbieden. “Sluikstort en zwerfvuil blijven een hardnekkig probleem”, klinkt het bij de stad.

Elk jaar moeten de stadsdiensten tientallen tonnen afval opruimen vooral aan glasbollen, op straat, in grachten en in bermen. Begin vorig jaar zette de stad eveneens twee mobiele camera’s in om de pakkans te vergroten én om in te zetten als afschrikmiddel. Daders die betrapt worden, krijgen een fikse boete en draaien zelf op voor de verwerkingskosten van het afval. Daarnaast wil de staat haar inwoners ook aanmoedigen om sluikstorten te blijven melden. In 2022 kreeg de stad tot vandaag al zo’n tweeduizend meldingen binnen, waarvan meer dan de helft van alerte bewoners.

Wie sluikstort of zwerfvuil wil melden kan dat via www.sint-niklaas.be/melding-klantendienst.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio