Het nieuwe duurzame sanitaire gebouw van vzw Puytvoet. © IF

Jeugddomein Puytvoet neemt nieuw sanitair gebouw in gebruik: “Oude gebouw voldeed niet meer aan huidige normen”

Sint-Niklaas -

Aanstaande zondag wordt het nieuwe sanitair gebouw van kampeerterrein en speelplein Puytvoet in Sint-Niklaas officieel in gebruik genomen. Het oude gebouw voldeed niet langer aan de normen en maakte plaats voor een splinternieuw ’t Waskot.

Yannick Joos

“Door de co-financiering van Stad Sint-Niklaas en een belangrijke inbreng van vzw Sint-Jan-den-Doper hadden we de opportuniteit om ons sanitair blok te vernieuwen”, aldus Koen De Smet, voorzitter van vzw Puytvoet. “Het oude gebouw werd opgebouwd in de jaren vijftig en werd tot vorig jaar nuttig en intens gebruikt. Daardoor voldeed het niet langer aan de huidige normen.”

Het nieuwe sanitair gebouw bestaat uit zes toiletten, zes douches, drie buitenkranen met wasgoot en een waterput. “Bij onder andere de keuze van materialen, isolatie, beglazing en hergebruik van water, hebben we de nodige aandacht aan duurzaamheid besteed”, gaat de voorzitter verder. “In de drukke zomermaanden werd het nieuwe gebouw al gebruikt en kregen we niks anders dan positieve reacties. Door dit gebouw zijn we klaar voor de komende vijftig jaar.”

Komend weekend wordt het nieuwe blok officieel ingehuldigd in aanwezigheid van sympatisanten van vzw Puytvoet, schepenen van de Stad Sint-Niklaas en afvaardiging van vzw Sint-Jan-den-Doper.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio