© RTV

Man (35) die in Grobbendonk crashte na achtervolging had 78.500 xtc-pillen aan boord: “Hij haalde snelheden tot 190 km/u”

Grobbendonk -

De automobilist die donderdagavond crashte tijdens een achtervolging door de politie op de E313 in Grobbendonk had meer dan één reden om de politiecontrole te proberen ontlopen. In het voertuig troffen de speurders 78.500 xtc-pillen aan. De bestuurder, een Algerijn uit Frankrijk, is aangehouden.

LEES OOK. Wagen rijdt in op vrachtwagen bij politie-achtervolging op E313: bestuurder naar ziekenhuis

De Nederlandse politie organiseerde donderdagavond een wegcontrole op de A16 tussen Dordrecht en Moerdijk. De bestuurder van een Renault Mégane met Frans kenteken negeerde een stopteken en koos ervoor om weg te vluchten. De Nederlandse politie zette de achtervolging in en dat zorgde voor gevaarlijke situaties.

De wagen reed vervolgens richting België, waarop de Belgische politie werd verwittigd. Het gezochte voertuig werd rond 20.21u gespot ter hoogte van Loenhout in de richting van Antwerpen. “Verschillende ploegen van de wegpolitie, de speciale eenheden en de politiezone Antwerpen gingen achter het voertuig aan”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Gearresteerd in de berm

“De wagen haalde snelheden tot maar liefst 190 kilometer per uur. De vluchter haalde bovendien auto’s in over de pechstrook. Ter hoogte van Grobbendonk op de E313 probeerde hij dat opnieuw, maar hij moest op het laatste nippertje invoegen omdat op de pechstrook een signalisatiewagen met stootkussen stond. Daarop crashte de auto op de snelweg tegen een vrachtwagen. De bestuurder, een Algerijn van 35 jaar die in Frankrijk woont, probeerde nog te voet te vluchten, maar hij werd in de berm gearresteerd.”

De lading pillen die de agenten aantroffen in de gecrashte auto. ©  Parket Antwerpen

In de wagen werden 78.500 xtc-pillen gevonden. De politie bracht de dertiger voor verzorging naar het ziekenhuis. Het parket heeft aan de onderzoeksrechter gevraagd om de man aan te houden voor inbreuken op de drugswetgeving. Ook voor de verkeersinbreuken riskeert de man een vervolging. (mph)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio