© ATV

2.400 bloembollen en reus Ferre op feestelijke heropening van vrijdagmarkt 

Wilrijk -

De wekelijkse vrijdagmarkt in het Valaar in Wilrijk is officieel teruggekeerd naar het Michel Willemsplein. Begin 2022 startte daar een grondige heraanleg waarbij er een aparte zone voorzien zou worden voor de markt. Tijdens de werken kreeg de markt een tijdelijke locatie in de Daniel Herreynslaan.

Terwijl de leerlingen van klas 6B van de lokale Johannesschool 2.400 bloembollen planten op het plein, werd vrijdagmorgen de heropening van de markt gevierd. Met de bloembollen willen de leerlingen het plein volgende lente een fleurig uitzicht bezorgen. De eregast op de opening is de Wilrijkse reus Ferre, die 25 september nog meeliep in de Geitestoet. De metershoge pop is geïnspireerd op de legendarische folkzanger Ferre Grignard, die zijn jeugd doorbracht op het Valaar. Hij kwam mee de markt inspecteren.

 ©  Walter Saenen

“Een heraanleg is nooit makkelijk voor een markt”, zegt Wilrijks districtsschepen voor markten Robert Moens (N-VA). “Maar het resultaat mag er zijn. De vernieuwde site biedt deze wekelijkse markt alle kansen om opnieuw te floreren.”

Bezoekers konden zich verwarmen met gratis koffie en thee. Onder meer dienstencentrum Valaar, de uitleendienst van bibliotheek Bist en Kind en Gezin mochten ook hun standjes opstellen. Je kon er ook je fiets laten graveren. De diensten zullen dit najaar ook afwisselend op de wekelijkse markt blijven staan.  (svo)

Aangeboden door onze partners