De hoefjes werden gereconstrueerd.  ©  rr

Peter en meter gezocht om orthopedische schoenen zwaar verwaarloosde pony te sponsoren

Stabroek, Beerse -

De politie nam 15 juli drie verwaarloosde pony’s in beslag in Beerse. De toestand van een 9-jarig merrietje was kritiek, omdat de hoeven zodanig lang waren dat het dier amper nog kon stappen. Intussen stelt ‘Sukkeltje’ het veel beter. Het paardenasiel Annelies Paardenambulance vzw in Stabroek zoekt nu nog een peter en meter om de orthopedische schoenen te sponsoren.

Kristin Matthyssen

Het merrietje zoals het werd aangetroffen deze zomer, op een lapje grond dat vol afgebeten kippenkoppen en kippenbotjes lag. ©  kma

Annelies De Bue van paardenasiel Paardenambulance vzw in Stabroek heeft in de meer dan tien jaar dat ze asiel houdt al veel gezien, maar of het merrietje gered kon worden was ook voor haar een twijfelgeval. Hoefsmid Joep Wenselaers was eigenlijk de enige die er nog aan durfde te beginnen. Hij verrichte wonderen en kon de hoeven bijkappen en reconstrueren. Het pony’tje heeft wel nog orthopedische schoenen nodig om te stappen, en die zijn duur.

De voor en na afgelopen drie maanden. ©  rr

De drie pony’s zijn intussen definitief afgenomen van de eigenaar. Hij hield deze zomer vol dat hij zijn dieren wel goed verzorgde.

Wie het orthopedisch schoeisel van Sukkeltje - zoals de pony werd genoemd - wil sponsoren via peter- of meterschap, kan terecht op de Facebookpagina Annelies Paardenambulance voor het rekeningnummer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio