© rr

Maken politici ‘samen van de Turnhoutsebaan een groene oase’? Ludieke affiche doet alvast geloven van wel

Borgerhout -

Bart De Wever op een grasmaaier, Annick De Ridder die de bloemetjes buitenzet, schepenen Tom Meeuws en Koen Kennis en minister van Mobiliteit Lydia Peeters: samen maken ze van de Turnhoutsebaan een groene oase. Of dat is toch wat een affiche ter hoogte van de Stenenbrug passanten doet geloven.

Elien Van Wynsberghe

Een tijdlang volgden acties van de hand van burgergroepering ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ elkaar op. Denk aan een levensgrote giraf die plots opdook op de straat, auto’s die werden bespoten en omgetoverd tot begroeide stadsjungles, een fietspad dat op een dag ineens de kop opstak of een valse aankondiging van de start van de werken aan de baan.

Nu was het al enige tijd stil, maar voorbijgangers die vandaag de Stenenbrug passeerden, moeten toch even vreemd hebben opgekeken. Daar hangt namelijk een grote affiche waarop alle beleidsmakers staan afgebeeld die betrokken zijn bij de toekomstige heraanleg van de Turnhoutsebaan.

‘Wij maken samen van de Turnhoutsebaan een groene oase’, meldt die affiche. De actiegroep deed daarop een post op haar sociale media waarin ze laat weten “aangenaam verrast te zijn door de mooie, verbindende campagne van de stad en de Vlaamse overheid.”

Toch ontkent ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ iets te maken te hebben met de ludieke nepcampagne die duidelijk zinspeelt op de verdeelde meningen tussen het stadsbestuur en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Dit zal het werk zijn van enkele enthousiastelingen, van medestanders van onze crew”, meldt de actiegroep.

“Een goede grap”

“Het is grappig gedaan en een goede grap kan ik wel appreciëren”, reageert Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Maar dan serieuzer: “Wij zijn ook voorstander van een herinrichting van de Turnhoutsebaan, zij het wellicht op een iets andere manier dan hier voorgesteld. Ik zeg al jaren dat fietsers een apart fietspad nodig hebben op de Turnhoutsebaan en dat ook de voetgangers meer ruimte nodig hebben. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het autoverkeer, dat noodzakelijk is op een wijkweg als deze, en het parkeren zo maar kan verdwijnen. Idyllische plaatjes maken is makkelijk, maar de realiteit ziet er anders uit.”

 © rr

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio