Masters Schoten maakte zopas Samana Schoten blijf met een zeer mooie gift. © JAA

Masters steunen ziekenzorgers van Samana

Schoten -

Na de magere coronajaren kon het bestuur van de Schotense serviceclub Masters onlangs gelukkig haar vertrouwde rol van weldoener spelen. Ren Hesters, Bob Van Loock en andere bestuursleden overhandigden in De Riddershoeve een cheque van liefst 4200 euro aan de dames van Samana Schoten

De Masters hadden de voorbije jaren weinig te verdelen onder Schotense goede doelen. “Onze Nacht van de Masters, Schoten Zingt, Dierenzegening: deze en andere evenementen werden minstens één, vaak twee opeenvolgende jaren afgelast. Door een gebrek aan inkomsten, bleef onze kas dan ook leeg”, kijkt Ren Hesters terug op die moeilijke periode.

Maar het tij lijkt nu gekeerd. Vorige zomer vond op zeer uitbundige wijze alvast opnieuw Schoten Zingt plaats met niet alleen duizenden luide stemmen, maar ook vele dorstige kelen. “We houden eraan om de opbrengst meteen te herverdelen aan zij die dit goed kunnen gebruiken”, aldus Hesters. “De werking van Samana ligt ons na aan het hart. Ik ben blij dat we deze dames en heren die zo’n belangrijk werk leveren voor de zieken van Schoten, wat extra middelen kunnen geven.”

Vrijwilligers gevraagd

Samana is een nationaal gestructureerd vereniging van én voor mensen met een chronische ziekte of zorgnood, hun mantelzorgers en vrijwilligers. Samana – vroeger gekend als Ziekenzorg – werkt aan warm sociaal contact en het opbouwen en verstevigen van een sociaal netwerk, het voeden van geluk, welzijn en draagkracht en het verdedigen van belangen waarbij getuigenissen en ervaringsdeskundigheid van mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers centraal staat.

“We zijn Masters Schoten nog maar eens heel dankbaar voor dit mooie gebaar”, nam Maria Gysen van Samana Sint-Cordula, die samen met vertegenwoordigers van andere Schotense afdelingen de cheque met een brede glimlach in ontvangst nam. Samana is in Schoten actief in de wijken Deuzeld, Sint-Cordula, Elshout, Sint-Filippus en Heilige Familie.

“Onze afdeling organiseert binnenkort weer een feest voor zo’n veertig chronisch zieken en hun mantelzorgers in het Sint-Cordula-Instituut. Dankzij de gift kunnen we onze feesttafel extra goed vullen. Ook een traktatie na een volgende uitstap wordt zo opnieuw mogelijk”, vertelt Gysen.

Die doet een oproep naar nieuwe kandidaat-vrijwilligers om het team te vervoegen en zich voor de kwetsbare doelgroep van langdurig zieken in te zetten.

De Masters van hun kant hebben nog een druk najaar voor de boeg. Op zaterdag 5 november organiseren ze traditionele dierenzegening met jachthoornblazers en andere rituelen zoals borreltrack in en voor de kerk Heilige Familie vanaf 14 uur. De leden van de serviceclub gaan uit de bol op 19 november tijdens hun Nacht van de Masters, die plaatsvindt in feestzaal-restaurant ‘e Tien’ in Brecht.(jaa)

Wie wat tijd over heeft en beschikt over een goed hart, mag zich melden als vrijwilliger bij Samana Schoten bij Maria Gysen via mariagysen56@gmail.com of 0485 76 33 75.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio