© RTV

Brussels duo pleegt 17 diefstallen van elektrische steps en fietsen in Mechelse stationsbuurt

Mechelen -

De politie in Mechelen heeft twee dertigers uit Brussel opgepakt die in de Dijlestad verdacht worden van het plegen van zeventien diefstallen van elektrische steps en fietsen. De onderzoeksrechter heeft de twee dertigers, een man en een vrouw, in de gevangenis laten opsluiten.

Leo De Nijn

De politie stelde in de maand september in de Mechelse stationsbuurt opvallend veel diefstallen vast van elektrische steps. De recherche van de politie beet zich in de zaak nadat een vrouw en een man in beeld kwamen.

“Tijdens de laatste week van september werden de twee op heterdaad betrapt bij een poging tot fietsdiefstal in de Befferstraat. Kort na de administratieve afhandeling in het commissariaat, en op terugweg naar het station, gingen zij opnieuw aan de haal met twee e-steps”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Reeks diefstallen

Uit verder onderzoek van de recherche kwam aan het licht dat de 35-jarige vrouw en een 31-jarige man, beiden uit Brussel, in aanmerking kwamen voor een reeks diefstallen in de stationsomgeving en een fietsenstalling op de Vaartdijk. De verdachten werden meteen geseind.

Afgelopen maandag liepen de twee tegen de lamp bij een routinecontrole door de spoorwegpolitie in het station van Brussel-Noord. Ze werden overgebracht naar het politiecommissariaat in Mechelen. “In totaal komen zij in aanmerking voor 17 diefstallen, 13 diefstallen van elektrische steps en 4 fietsdiefstallen”, zegt de eerste hoofdinspecteur.

Dinsdagnamiddag zijn de twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De magistraat liet de twee opsluiten in de gevangenis. (ldn)

 © RR

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio