©  BELGA

Trainer Wim De Decker en SK Beveren naar Dender: “Hoe gaat de groep reageren na de 5-0-zege tegen Lierse?”

Na de knappe 5-0- thuisoverwinning tegen Lierse gaat SK Beveren vanavond op zoek naar een nieuwe driepunter op het veld van Dender. Trainer Wim De Decker waarschuwt zijn spelersgroep. “Ik ben heel benieuwd hoe de groep zal reageren”, aldus De Decker. Dieumerci Mbokani (36) is nog niet speelgerechtigd.

Wim Houttequiet

De hemel boven de Freethiel kleurt dit seizoen opnieuw wat blauwer. Met 12 op 21 kende de Wase club onder trainer Wim De Decker een relatief goede start. Geel-blauw staat nu op de derde plaats op amper een puntje van leiders Beerschot en RSCA ­Futures. Vorige week stuurde het Lierse SK nog met forfaitcijfers huiswaarts. Maar de Beverse ­trainer beseft het gevaar en waarschuwde zijn manschappen op de wekelijkse persconferentie voor het treffen tegen Dender.

“De omstandigheden zullen ­helemaal anders zijn”, weet De Decker. “Vorige week speelden we thuis voor veel volk tegen de toenmalige leider. Dus op vlak van beleving zal dit een andere wedstrijd worden. Ik heb mijn spelersgroep hiervoor meermaals gewaarschuwd. Maar goed, we hebben veel spelers met maturiteit. Ze weten hoe ze daarmee moeten omgaan. We gaan opnieuw vol voor de drie punten, zodat we als ploeg opnieuw een stap vooruit zetten.”

 ©  EWT

Dat Beveren vorig seizoen in de eerste ronde van de Croky Cup werd uitgeschakeld door Dender heeft volgens De Decker helemaal geen invloed op deze match. Toch is hij op zijn hoede voor de ploeg van trainer Regi Van Acker.

“Ze heeft de voorbije weken veel vertrouwen getankt met zeges ­tegen Deinze en Jong Genk”, ­beseft De Decker. “Ze zal nu ­misschien anders naar Beveren kijken en nog meer motivatie ­hebben om tegen ons te spelen. Of ik een laag blok verwacht? Misschien, al probeert ze ook ­altijd te voetballen.”

Door de prestaties van de voorbije weken - Beveren is al zes ­weken ongeslagen - wordt ­Beveren als een van de favorieten gerekend in de Challenger Pro League. Dat beseft ook De ­Decker.

“Misschien worden we inderdaad tot het kransje favorieten ­gerekend, maar toch wordt de match tegen Dender een belangrijke opgave. In welke mate ­hebben we een stap gezet? Ik ben heel benieuwd hoe de groep gaat reageren na de zege tegen Lierse. Want we mogen niet te lang bij die match blijven hangen. Ja, er waren veel positieve punten die we moeten meenemen. Toch heb ik ook negatieve dingen gezien.”

Zonder Mbokani

Dieumerci Mbokani traint volop mee op de Freethiel, maar is voorlopig nog niet speelgerechtigd. De Congolese spits verbrak eenzijdig zijn contract bij Kuwait SC en wacht nog op enkele papieren.

 ©  BELGA

“De club volgt de situatie dagelijks op”, verduidelijkt De Decker, die niet te veel in detail wilde ­treden. “Mbokani heeft zijn ­contract opgezegd en dat ligt nu bij de advocaten en de FIFA. ­Natuurlijk hoop ik dat dit niet te lang blijft aanslepen.”

Voorts kan de Beverse trainer ­tegen Dender geen beroep doen op de geblesseerden Louis Verstraete, Daniel Maderner, Joan Simun Edmundsson en Mauro Trari. Jacob Buus Jacobsen heeft de ziekenboeg intussen verlaten en traint voluit mee met de groep. Een selectie komt nog te vroeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL