©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Rutger Wouters pakt 125ste carrièrezege in Bornem

Rutger Wouters schreef in Bornem de jaarlijkse kermisprijs op zijn naam. Het was zijn 31ste zege van het seizoen, waarmee hij zijn eigen record verbeterde, en liefst de 125ste in zijn carrière.

De wedstrijd voor elite 2 en U23 in Bornem werd aan een hoog tempo gereden. “Er reden vier renners weg en wat was ik blij dat ik hen kon bijbenen”, aldus de gelukkige winnaar uit Beringen. “Ik dacht even al mijn kruit verschoten te hebben toen ik voor de premies reed. Maar de samenwerking was uitstekend, zodat we gemakkelijk uit de greep van het peloton bleven. Omdat ik mij bij mijn vorige deelnames in Bornem telkens had verslikt in de laatste bocht, sneed ik die nu aan in tweede positie en dat bleek de goede keuze.”

Het was al de 31ste zege van Wouters dit seizoen. “Dat is een overwinning meer dan in 2019”, aldus de leraar aardrijkskunde uit Beringen. “Het was ook mijn 125ste zege uit mijn hele loopbaan, die ik pas startte als tweedejaarsjunior.”

Zijn teamgenoot en streekrenner Niels Vandyck moest vrede nemen met een achtste plaats. “Toen die vijf weg waren, besefte ik dat de koers gereden was. Zij gingen zo snel dat reageren geen zin had. Ik kon alleen maar sprinten voor een ereplaats, waardoor ik uiteindelijk achtste werd. Toch mag ik met zeven overwinningen terugblikken op een mooi seizoen.” (lce)

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen