De ruimtes van The Butterfly Project worden de hele maand oktober gevuld met het werk van de artiesten van Breedlijn. © Frederik Schnieders

Antwerps kunstcollectief Breedlijn pakt uit met kunstfestival ‘I Love You So Much’: “Liefde voor kunst en voor elkaar staat centraal”

Kunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar verbinden, dat is waar het Antwerpse kunstcollectief Breedlijn naar streeft. Ook de vierde groepstentoonstelling I Love You So Much heeft datzelfde opzet. Tot 22 oktober fungeert de creatieve coworkingspace The Butterfly Effect in Borgerhout elk weekend als expositiehuis voor keramiek, textiel en tekenkunst. “Het wordt een waar festival met artist talks, diy drawing en proza door Proza-K”, aldus curator Frederik Schnieders.

Tess Jacobs

“Sinds de zomer merken we dat mensen opnieuw massaal buitenkomen en er terug ruimte is voor fysiek contact”, zegt curator Frederik Schnieders. “Liefde is daardoor meer dan ooit te voelen. Met I Love You So Much willen we de liefde voor kunst en voor elkaar centraal zetten.”

Dat doet het collectief door de teken-, textiel- en keramiekwerken van veertien kunstenaars

Bezoekers mogen zich verwachten aan een mix van keramiek, textiel en tekenkunst. © Frederik Schnieders

tentoon te stellen in de creatieve coworkingspace The Butterfly Effect in Borgerhout. Enerzijds met een doorlopende hoofdtentoonstelling, anderzijds met de Teeny Tiny Group Show, waarbij kunstenaars die eerder tentoonstelden binnen Breedlijn, de krachten bundelen. Hun werk zal doorlopend te zien zijn in de bar van het complex. “Voor onze vierde editie wilden we niet zomaar een tentoonstelling doen waarbij je binnen en buiten wandelt”, zegt Schnieders. “Het wordt een waar festival met artist talks, diy portrait drawing en proza gecureerd door Proza-K. En natuurlijk een vernissage en finnissage om alles mooi in te zetten en af te sluiten.”

Omdat Breedlijn een platform is dat een brug maakt tussen kunstenaars en de kunstwereld, nodigde curator Frederik Schnieders gevestigde waarden uit om te komen spreken. “Breedlijn is een vzw die het zelf doet, zonder hulpmiddelen. We weten dus als geen ander hoe moeilijk en onzeker het kunstenaarswezen soms kan zijn”, zegt Schnieders. “Daarom is het belangrijker dan ooit om het te hebben over de toekomst van het kunstenaarslandschap, dat er niet altijd even rooskleurig uitziet. En vooral om te benadrukken hoe belangrijk kunst is in deze tijdgeest”, klinkt het. “Ondernemende kunstenaars komen daarom praten over de mogelijke obstakels op weg naar een creatieve onderneming. Maar reiken tegelijkertijd ook handvaten aan voor beginnende artiesten. Anyuta W. Snauwaert van artist NICC zal het bijvoorbeeld hebben over het artist run programma dat ze heeft opgericht. Waarom alles apart doen als je samen sterker staat?”

Kunstenfestival I Love You So Much gaat donderdagavond 6 oktober van start met een vernissage vanaf 18u en loopt elk weekend tot 22 oktober.

Meer info op www.breedlijn.be/exhibition/i-love-you-so-much.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio