“Die ex-leerlingen proberen de traumatische ervaring te verwerken, maar zitten nog steeds met veel vragen”, weet directeur Luc Vercammen van het Sint-Ritacollege in Kontich.© Patrick De Roo

Directeur Kontichse school na euthanasie van ex-leerling: “Velen proberen nog steeds gevolgen van aanslagen te verwerken”

Kontich -

De 23-jarige vrouw uit Kontich die in mei voor euthanasie heeft gekozen door ondraaglijk psychisch lijden na de aanslagen op Brussels Airport, ging in 2016 vertrekken op schoolreis naar Rome. De directeur van haar school wil niet ingaan op specifieke vragen, maar stelt wel dat veel van de ex-leerlingen nog steeds kampen met de gevolgen van de aanslag.

LEES OOK. 23-jarige vrouw uit Kontich pleegt euthanasie door “ondraaglijk psychisch lijden” na aanslagen op Brussels Airport

Volgens directeur Luc Vercammen hebben veel ex-leerlingen van het Sint-Ritacollege het moeilijk om de gebeurtenissen van 22 maart 2016 een plaats te geven. Dat blijkt uit verschillende gesprekken die hij doorheen de jaren met hen had. “Die ex-leerlingen proberen de traumatische ervaring te verwerken, maar zitten nog steeds met veel vragen”, zegt hij. “Het heeft ook een invloed gehad op hun verdere leven. Dat heeft zich bijvoorbeeld geuit in hun verdere studiekeuze of hoe ze in het leven staan.”

Op vragen met betrekking tot de euthanasie-aanvraag of het overlijden van de 23-jarige vrouw wenst de directeur niet te reageren. “Uit respect voor haar de familie en haar keuze, wat een privézaak is”, zegt Vercammen. “De school leeft uiteraard wel mee met de familie. Bij de begrafenis in mei hebben de leerkrachten hun deelneming betuigd.”

Vercammen stipt ook aan dat het litteken niet enkel bij de leerlingen, maar ook bij de betrokken leerkrachten nog niet geheeld is. “Van de negen collega’s die in maart 2016 als begeleider mee gingen op die eindejaarsreis naar Italië zijn er intussen sommigen van job veranderd, maar toch komen ook zij nog steeds jaarlijks samen.” (jtp)

 

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio