Nicole (links) maakt sculpturen, Corry schildert.  © ram

Leden kunstkring Toreke stellen tentoon in Expo 38

Hoogstraten, Herenthout -

Kunstgalerie Expo 38 in Hoogstraten heeft voor de laatste tentoonstelling van dit jaar twee kunstenaars uit Herenthout uitgenodigd.

Schilder Corry De Schutter en beeldhouwer Nicole Gios maken deel uit van kunstkring Toreke in Herenthout. “Vroeger zat ik in de modewereld, maar ben een vijftiental jaar geleden met beeldhouwen begonnen”, zegt Nicole. “Ik ben autodidact en gebruik alleen klei als materiaal. De naakte, imperfecte mens staat centraal in mijn werk. De sculpturen hebben koppen die expressie en karakter tonen. Bij mij is alles inventief, ik weet niet op voorhand wat het gaat worden wanneer ik ergens aan begin. Een idee uitbeelden is dikwijls moeilijk. Ik ben zelden tevreden over een werk dat ik heb gemaakt.”

Corry De Schutter startte twintig jaar geleden met schilderen. “Ik heb daarvoor een academische opleiding gevolgd. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur of een stilleven binnenshuis. Velen zien in mijn opbouw en mijn kleurenpallet op canvas een modernistische invulling. Zelf zou ik het organisch abstract durven noemen. Ik werk enkel met olieverf op doek, mijn nat in nat techniek resulteert in een eigen doorleefd eindproduct.”

Expo 38 in het begijnhof van Hoogstraten is open op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 oktober van 13 tot 18u. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio