Leerlingen, leden van de ouderraad en het stadsbestuur doen de aanplantingen van de speelplaats in Wortel. © Ronny van den Ackerveken

Basisschool De Wijsneus heeft voortaan beweegvriendelijke en duurzame speelplaats

Wortel -

De leerlingen vanaf het derde leerjaar in basisschool De Wijsneus in Wortel (Hoogstraten) kunnen zich tijdens de pauzes uitleven op een vernieuwde speelplaats. Die is heraangelegd met helpende handen van de ouderraad en financiële steun van de Vlaamse overheid.

Hoogstraten wil zich profileren als kindvriendelijke gemeente. Een van de werkpunten daarvoor zijn kindgerichte publieke ruimtes waar de jeugd in een groene omgeving kan spelen. “De speelplaats was vroeger een stenen koer”, zegt directeur ad interim Seppe Van Gils van De Wijsneus. “Die is nu veranderd in een speelplein. Voor de kinderen is er een bewegingsparcours gemaakt, er staan nieuwe klimtuigen en de ouders hebben een wilgentunnel gemaakt. We hebben ook gezorgd voor rustige hoekjes.” De ouderraad van De Wijsneus liet de kinderen eerst tekeningen maken over hoe ze hun ideale speelplaats zagen. Op basis daarvan werd een plan opgesteld. De speelplaats met het groene karakter is niet alleen beweegvriendelijk, maar ook bijvriendelijk door de aanplantingen.

Subsidie

Voor de inhuldiging van de nieuwe speelplaats hebben enkele leerlingen, samen met leden van de ouderraad en het stadsbestuur, plantjes gezet. “Alles is begonnen met een oproep van de Vlaamse overheid in 2019 om speelplaatsen te vergroenen”, legt schepen van Onderwijs Faye Van Impe (N-VA) uit. “In Wortel was men daar al mee gestart en was er een ontwerp gemaakt door iemand van de ouderraad. Om het te realiseren, hebben we het uitbesteed aan landschaps- en tuinarchitectuur Archi-Verde uit Hoogstraten. De Vlaamse overheid verleende een subsidie van 15.000 euro, het stadsbestuur heeft 52.000 euro geïnvesteerd.”

Op de speelplaats is een wilgentunnel aangelegd. © Ronny van den Ackerveken

“Bij de Gemeenteschool in Hoogstraten is de speelplaats ook vernieuwd, maar met een ander concept. Binnenkort bekijken we wat er mogelijk is met de speelplaats van basisschool ’t Dreefke in Meersel-Dreef. Niet alleen in scholen, maar ook op openbare plekken willen we dit verder realiseren.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio