U13, U16 en volwassenen spelen zaterdag bij FC Oxaco-Boechout. © RR

FC Oxaco-Boechout ontvangt tweehonderd G-voetballers: “Onze G-werking is alleen maar gegroeid”

Boechout -

G-voetballers van alle leeftijden verzamelen zaterdag bij FC Oxaco-Boechout voor de zesde editie van het grote G-voetbaltornooi. “Onze drie voetbalterreinen zullen goed gevuld zijn, maar we hebben nog altijd groeimarge voor ons tornooi”, vertelt Dieter De Doncker van FC Oxaco-Boechout.

Filip Spoelders

Die groeimarge moet in de toekomst mogelijk wel aangesproken worden. “We ondervinden dat steeds meer mensen de weg vinden naar G-sport in het algemeen. Dit ervaren wij eveneens met onze G-werking. Deze hebben wij in 2003 opgestart met zes spelers. Nu tellen we veertig spelers verdeeld over drie ploegen. Sinds de start zijn we alleen maar gegroeid”, overloopt Dieter.

Ook verschillende andere clubs maken werk van hun G-afdeling. “Hierdoor kunnen we een mooi seizoen samenstellen voor onze G-spelers terwijl niet altijd tegen dezelfde ploegen moeten spelen.”

Naast voetbal is er ook randanimatie. © RR

Meer dan twintig ploegen zakken zaterdag af naar de terreinen van FC Oxaco-Boechout aan de Olieslagerijstraat. “We ontvangen ongeveer tweehonderd spelers. Bij de jeugd zijn er wedstrijden voor U13 of de kids en voor U16 of de teens. De volwassenen of 16-plussers zijn onderverdeeld volgens hun niveau. Zaterdag zijn er wedstrijden voor de niveaus twee, drie en vier, waarbij niveau twee voor meer dan goed staat.”

Het wordt ongetwijfeld een aanrader om de club en haar G-werking te ontdekken. “Dit kan vanaf 10 uur en de laatste wedstrijden eindigen om 15 uur. We zorgen voor randanimatie met eten, springkastelen, een dj en een buitenterras.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio