Emelie en Werner tussen hun bloemenweelde. © Filip Spoelders

Vader en dochter openen bloemenzaak Crollcosmia: “Pure bloemen en goede planten voor alle gelegenheden”

Mortsel -

Werner Crollet en zijn dochter Emelie hebben samen meer dan veertig jaar ervaring in de bloemen-, planten- en tuinwereld. Nu brengen ze deze expertise samen in hun eigen zaak, Crollcosmia op de Liersesteenweg in Mortsel.

Filip Spoelders

De lijst van ervaringen van Werner en Emelie uit Boechout is vrij lang. “In 1985 begon ik met een eigen tuincentrum op de grens van Boechout en Lier. Nadien heb ik bij verschillende tuincentra gewerkt”, vertelt Werner.

Ook voerde hij projecten uit voor bloemenkunstenaar Daniël Ost en meester-florist Geert Pattyn. Met deze laatste werkt hij nog steeds samen voor huwelijksfeesten en prestigieuze bedrijfsevenementen in binnen- en buitenland. Tot slot is hij nog huisflorist bij interieurbedrijf D&M Deco. “Een Belgisch bedrijf dat potten en designstukken voor bloemen en planten maakt. De potten zijn uiteraard terug te vinden bij Crollcosmia.”

Emelie pakte de groene kriebels van haar vader over en is ondertussen meester-florist. “Na mijn opleiding vond ik me nog te jong om een eigen zaak op te starten. Ik ging ervaring opdoen bij verschillende bloemenwinkels en ontdekte ondertussen dat ik voor me zelf wil werken. Maar een voorwaarde was dat mijn vader mee in de zaak stapte.”

De familiezaak is nu een feit. “We hebben hard gewerkt om een vrolijke en kleurrijke hoek te laten ontstaan op de hoek van de Liersesteenweg en de Mayerlei. Voor de keuze van de naam maken we een woordspeling met onze achternaam Crollet en crocosmia. Dit is een tof en fijn bloemetje waar we ook voor willen staan”, legt Emelie uit.

De crocosmia. © rr 

Potten, vazen en glas zijn in de winkel te koop, maar de bloemen en planten zijn natuurlijk het belangrijkste. “We stellen een aanbod van pure bloemen en planten voor. Onze klanten zijn welkom voor één bloem, want dit kan altijd een mooie attentie zijn, tot een tof samengesteld boeket. Zo zijn momenteel de veldboeketten erg in trek. Onze bloemen zijn er voor alle budgetten en voor iedere gelegenheid.”

Naast bloemen en planten creëren Emelie en Werner ook bloemstukken. “We maken bloemstukken en creaties voor huwelijken en andere feesten, maar ook om op graven te leggen. Richting 1 november zullen we uiteenlopende creaties maken.”

Bij Crollcosmia wordt eveneens met abonnementen gewerkt. “Op die manier hebben onze klanten of bedrijven altijd verse bloemen in huis. De klant beslist zelf de periode wanneer we nieuwe bloemen moeten voorzien.” In de regio Mortsel, Boechout en Hove leveren Werner en Emelie aan huis vanaf 25 euro. (fisp)

www.crollcosmia.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio